Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam czy jest możliwość zablokować by nie zarejestrowane osoby by nie bogky kupować jak coś wystawie? Jeśli tak to gdzie można to zrobić?
Niestety portal allegro jesty ogólnie dostępny .
@wilczus0707 Nie ma takiej możliwości.
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
Witaj @wilczus0707 ,
dyskryminując kupujących bez rejestracji naruszyłbyś art. 2.7. regulaminu Allegro.
Pozdrawiam.
Ty też masz dość CZARNEJ LISTY KUPUJĄCYCH? Poprzyj pomysł!
@wilczus0707 czym zawiniły osoby niezarejestrowane?
@konto zamknięte tym np: że nie znają systemu i regulaminu allegro
jego dziwnego używanego słownictwa i wyrażeń
oraz z reguły polskiego prawa
@RED jesteś pewien, że klienci zarejestrowani znają system, regulamin i całą resztę allegrowych usprawnień?😏
Może nie powinnam się do tego przyznawać, ale ja też nie znam tego wszystkiego i pewnie nigdy w całości nie poznam. Jesteś "starym" wyjadaczem na Allegro, masz potężne doświadczenie, szanuję twoją wiedzę, ale tym mnie zaskoczyłeś🙂
@konto zamknięteobowiązkiem każdego obywatela jest znajomość polskich przepisów
ustawy konsumenckie obowiązują od 20 lat
uważam, że także każdy Polak powinien mieć już założone konto na allegro, które istnieje już ponad 20 lat
założenie konta powinno być potwierdzone testem ze znajomości przepisów i systemu allegro
przepraszam bardzo ale ja chcę sprzedawać na allegro zgodnie z regulaminem i przepisami polskimi
a nie pałować się z jakimiś kosmitami, którzy nie rozróżniają nadawcy od odbiorcy czy też nie potrafią odebrać przesyłki od listonosza czy z paczkomatu
lub kupują towar na pałkę gdzie prawdopodobieństwo osiągnięcia sukcesu czyli zakupu potrzebnej rzeczy jest mniejsze niż wygrana w totolotka
problemy są ze wszystkim
ja wczoraj w firmie dosłownie z butów wyskoczyłem jak odebrałem telefon i porozmawiałem sobie z takim niezarejestrowanym Kupującym
a dzisiaj to żałowałem, że nie mam jakiejś flaszki by sie napić jakiś %%%
bo zniszczyła mnie logika i wywód takiej osoby
poczytaj sobie wątki na tym forum dla początkujących kupujących
jakie numery są odstawiane i co musi np @xyz96 tłumaczyć (często tendencyjnie) takim osobom
@RED Doczytałem do pałowania kosmitów i dałem wpunkta😁
PS Skoro już wspomniałeś o tym wczorajszym telefonie... to Ty już wiesz co😏
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
@RED 20 lat, to za mało żeby poznać regulamin Allegro😁 Krótko tu sprzedaje, ale moje pierwsze konto zakupowe ma już ładnych kilkanaście lat. Nigdy nie miałam żadnych problemów z zakupami, nigdy nie skorzystałam ze zwrotu konsumenckiego. Zawsze dostałam to, za co zapłaciłam i zawsze w deklarowanym czasie dostawy. Może przeczytać i zrozumieć treść oferty, a nie tylko oglądać obrazki😁 Żeby zrobić udane zakupy nie trzeba znać prawa i regulaminów, wystarczy odrobina rozsądku😁 którego należy życzyć wielu kupującym🙂
Co raz więcej jest kupujących niezarejestrowanych, ale nigdy, żaden nie sprawił mi problemu🙂Ja też nie robię im problemów.
Piszę do wszystkich dyskutantów, znawców prawa i regulaminów.
Zdecydujcie się wreszcie
Jeśli Czarna Lista jest legalna to dlaczego nie można odmówić sprzedaży każdemu?
Chociażby dlatego że jest niezarejestrowany?
A wcześniej innemu za to że odstąpił od umowy - zgodnie z prawem ? I naraził sprzedającego na kłopot.
A jeszcze innemu dlatego że dzisiaj we czwartki nie sprzedaję (bo mi się nie chce)
No więc jak ??
br. nick przydzielany niezarejestrowanemu jest jednorazowy , jest to technicznie niemożliwe .
@mdrogeria Wiem ze nie ma takiej opcji w systemie, ale temat został rozpoczęty chyba po to żeby zwrócić uwagę na problem, a nie po to żeby odpowiedzieć i przykryć problem
Sprzedający powinien mieć możliwość wyboru
br. lepiej go nie rozdmuchiwać bo efektem końcowym może być likwidacja CL ...........ostatniego bastionu obrony sprzedawcy .🤐
@mdrogeria Zgadza się- na CL zablokujesz klienta, ale kupującego już nie, więc dalej może kupować i robić zwroty- nie może dać tylko nega.
pulkownik66 zwrot konsumencki nie jest podstawą do umieszczenia pacjenta na CL . Jeśli kogos tam umieszczam robię to z rozwagą i tylko w przypadkach gdy moja decyzja nie jest możliwa do podważenia .CL o.k , ale źle trafiając można zdrowo beknąć .
@mdrogeria zwrot konsumencki jest jak najbardziej powodem do wpisania na czarną listę
konstytucja gwarantuje nam prawo do pracy i do otrzymania za nią wynagrodzenia
zwrot konsumencki w formie uchwalonej w polskich przepisach to jak nakaz odśnieżania nie swojego chodnika podczas zimy
zwrot konsumencki generuje koszta, które jako koszta prowadzenia działalności gospodarczej są przerzucane na innych uczciwych Kupujących gdyż podwyższają cenę towarów
@RED napisał: "konstytucja gwarantuje nam prawo do pracy i do otrzymania za nią wynagrodzenia"
Zgadza się, znalazłem nawet odpowiedni artykuł:
1. Praca jest prawem, obowiązkiem i sprawą honoru każdego obywatela. Pracą swoją, przestrzeganiem dyscypliny pracy, współzawodnictwem pracy i doskonaleniem jej metod lud pracujący miast i wsi wzmacnia siłę i potęgę Ojczyzny, podnosi dobrobyt narodu i przyśpiesza całkowite urzeczywistnienie ustroju socjalistycznego,
2. Przodownicy i weterani pracy otoczeni są powszechnym szacunkiem narodu.
3. Polska Rzeczpospolita Ludowa coraz pełniej wprowadza w życie zasadę: „od każdego według jego zdolności, każdemu według jego pracy”.
Ty też masz dość CZARNEJ LISTY KUPUJĄCYCH? Poprzyj pomysł!
RED Twoja wola , ale w skrajnych przypadkach może mieć zastosowanie stare przysłowie ,, nie uważałeś jak robiłeś .... to rób teraz jak uważasz ,, 😁