Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, jak w temacie posta, chciałem zgłosić wyłudzenie przedmiotu poprzez brak wpłaty od kupującego, który twierdził ze ją wykonał, oczywiście wpłaty brak, dostałem od niego nawet meila gdzie podszywał się pod Allegro, jakoby płatność została dokonana i proszono mnie o jak najszybsze wysłanie przedmiotu, gdyż czekają mnie z tego powodu konsekwencje w postaci blokady konta. Przedmiot wystawiłem od nowa, poprosiłem także o zwrot prowizji, ale nigdzie nie widze opcji zgłoszenia kupującego, bo raczej według mnie takie rzeczy są raczej niedopuszczalne.
Zasadniczy błąd jaki popełniłeś to nigdy nie wysyłaj czegoś zanim nie otrzymasz wpłaty . Formy dostawy takie jak za pobraniem albo z odbiorem osobistym narażają sprzedawcę na duże ryzyko i problemy z odzyskaniem prowizji . Wygląda na to ,że ktoś podesłał ci fałszywy dowód wpłaty i jak tak to pozostaje ci zgłosić oszustwo na policji.
Przedmiotu nie wysłałem, ponieważ płatność wydneje jako oczekująca, i srodków na allegro brak, ale zgłosić sprawe jednak chce.
@Racdam Podaj proszę login klienta.
Wychodzi na to że ktoś nie był zarejestrowany
@Racdam Był zarejestrowany. Zablokowaliśmy jego konto.
@nat_not Dziękuje za szybką pomoc. Pozdrawiam
Ty najpierw zapoznaj się co znaczy "wyłudzenie przedmiotu" pod kątem Kodeksu Karnego bo... widać, że nie wiesz o piszesz 😄