Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, mam taki problem że klient który kupił u mnie na Allegro nie ma aktualizowania statusu przesyłki a paczka do niego już idzie bo dostał powiadomienie z Inpost. A na allegro widzi status " opłacona"
@Zuzolik1 prześlij mu w wiadomości numer do monitorowania
To na allegro czy lokalnie ?
On widzi paczkę na Inpost ze jest w drodze ale nie zmienia się mu status na allegro, a działam w dropshipingu i hurtownia wysłała paczkę do klienta
@Zuzolik1 Tak, rozumiem, w czym rzecz. Jeśli etykieta jest generowana w narzędziu, które nie jest zintegrowane z Allegro lub podczas generowania etykiety nie zostanie wskazany zamaskowany adres email klienta, to nasz system nie otrzyma informacji o przesyłce.
Mogę prosić o poradę co mam zrobić ? Działam w programie skyshop który ma integracje z Allegro, jednak wysyłkę ogarnia hurtownia. Czy pozostaje mi tylko ręczne zmienianie statusu u klienta w zamówieniu żeby widział przez allegro ze paczka ruszyła?
@Zuzolik1 W hurtowni pracownik musi podczas generowania etykiety podawać zamaskowany adres klienta. Dla tej przesyłki już nie będzie takiej możliwości, a samo ręczne wprowadzenie numeru nie sprawi, że statusy będą zaciągane od przewoźnika.
Allegro
@Zuzolik1 W jaki sposób wygenerowałaś etykietę wysyłkową? Podejrzewam, że nie przeprowadziłaś integracji narzędzia Manager Przesyłek InPost z Allegro, ponieważ numer przesyłki nie został przypisany do zamówienia.
Hurtownia wygenerowała etykiete i wysłała do klienta, ponieważ działam w dropshiping
Dropshiping akurat w niczym nie przeszkadza. A jeżeli hurtownia pozwala na własne etykiety, to nawet Smarta możesz mieć w swoich ofertach (o ile spełnisz warunki).