anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak zmniejszyć wartość pliku CSV?

MAMY ROZWIĄZANIE!
bougieitems
#10 Popularyzator#

Witam mam problem z tym plikiem, mam taki plik ale on waży 25 mb, czy ktoś wie jak zmniejszyć jego wartość, ponieważ już próbuję od jakiegoś czasu i mi to nie wychodzi. Po podzieleniu pliku, i próbie dodania na allegro, odrzuca mi go. Twierdząc że był modyfikowany.

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@bougieitems maksymalny rozmiar pliku to 5 MB, więc w tym przypadku podziel go proszę na mniejsze ( limit to 10000 wierszy). Każdy z plikow musi zaczynać się od pierwszych 4 wierszy orginalnego pliku CSV, bo te są przez nas wymagane. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
bougieitems
#10 Popularyzator#

Więc jak to zrobić ?

oznacz moderatorów
Knowhere
#21 Demiurg#

@bougieitems Nie wartość tylko rozmiar.

"Więc jak to zrobić ?" - bo ja wiem, zapisać mniej wierszy w pojedynczym pliku (resztę wyciąć i przenieść do kolejnych tak, żeby nie były większe niż 5MB i nie miały więcej niż 10 tys. wierszy)?😏

"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@bougieitems czy problem wciąż występuje? Jeśli tak, to poproszę Cię o wysłanie tego pliku na adres spolecznosc@allegro.pl, przekażę go do zespołu, który będzie mógł Ci pomóc.  🙂 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
bougieitems
#10 Popularyzator#

Nie już wszystko w porządku. Dziękuję za pomoc 

oznacz moderatorów
Auto-Moto-Renoma
#8 Zapaleniec#

Witam, czy ktoś może podpowiedzieć jak zmniejszyć plik CSV , mój ma 5.1MB, jestem poczatkujący i nie wiem jak się za to zabrać , będę wdzięczny za pomoc ,Mariusz

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Zapisać mniej wierszy w pojedynczym pliku (resztę wyciąć i przenieść do kolejnych tak, żeby nie były większe niż 5MB i nie miały więcej niż 10 tys. wierszy)

oznacz moderatorów
Auto-Moto-Renoma
#8 Zapaleniec#

fajnie, dzięki

oznacz moderatorów
Auto-Moto-Renoma
#8 Zapaleniec#

i tak nie wiem jak się za to zabrać

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Auto-Moto-Renoma jeśli podane wyżej porady nie są dla Ciebie jasne, są programy online, które można wykorzystać do zmniejszenia pliku csv. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

Cześć @Kaliope_Brzeg 🙂 Odpisuję tutaj, ponieważ to podobny temat do zgłoszonego w wiaodmości e-mail. Sprawdź proszę, czy rady z tego wątku pomogą. 
Możesz podzielić plik na mniejsze części (limit to 10000 wierszy). Każdy z plikow musi zaczynać się od pierwszych 4 wierszy orginalnego pliku CSV, bo te są przez nas wymagane.
Gdyby to nie pomogło, daj proszę znać. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów