Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
coś chyba przeoczyłem. Nie było mnie może z dwa tyg., a gdy wróciłem do sprzedaży okazuje się, że moje dostawy nie można przeprowadzać przez inpost kurier. Zwyczajnie nie widzę pozycji inpost ,a tylko paczkomat. Pomyślałem ,że być może skończyła mi się umowa z Inpost i chcę to sprawdzić jednak ten nowy zarąbisty intuicyjny panel nie pozwala mi się doszukać miejsca gdzie jest to miejsce gdzie sprawdzić czy ta umowa jest w ogóle tam wstawiona
@Casemi1 gdzie konkretnie nie widzisz tej pozycji? W ustawieniach dostawy Oferta specjalna Allegro _ InPost, Allegro Kurier24 InPost jest dostępne. W Twoich ofertach również metoda Kurier InPost jest dostępna.
Natomiast z nowości, ale wcale nie najświeższych, od 23 maja, aby prawidłowo nadać przesyłki Allegro InPost (poza Allegro paczkomat InPost) i rozliczyć je z InPost według stawek, które wynegocjowaliśmy, powinieneś wybrać z listy odpowiednią umowę własną w Wysyłam z Allegro.
nie chcę być upierdliwcem ale w specjalnych mam 3 warianty paczkomaty, minikurier inpost oraz kurier24.
natomiast Inne metody dostawy rozliczane z Allegro gdzie kiedyś widniało Kurier Inpost tej pozycji nie widzę. Jest tylko w umowach własnych gdzie klient musi płacić normalną stawkę
@Casemi1 to się nie zmieniło. W Innych metodach dostawy rozliczanych z Allegro są metody, które rozliczasz sposobem Allegro Standard. Nie ma tam InPostu. Aby nadawać przesyłki z InPost konieczna jest umowa, a specjalna oferta dotyczy konkretnie tych metod dostawy:
Przepraszam za takie opóźnienie w odpowiedzi. Musiałem sprawdzić wszystkie informacje i umowy. A więc mam umowę z InPost aktywną podłączoną do allegro. Miałem podłączoną ją także wcześniej. Większość paczek szła u mnie właśnie głównie przez InPost wyborem klienta . Od kąd macie Państwo domyślnie ustawione DHL to znikła mi możliwość wysyłki InPost . Czyli mam rozumieć ,że funkcji
A może być tylko na warunkach mojej wynegocjowanych kwotach? Czy mogę sobie sam ustawić domyślnego kuriera a jak klient będzie chciał to sobie zmieni?
@Casemi1 nie ma sprawy 🙂 Co masz na myśli pisząc, że domyślnie mamy ustawiony DHL?
W Twoich ofertach kupujący może wybrać wszystkie oferowane metody dostawy, czyli w przypadku kuriera jest to InPost, DHL, DPD, UPS lub Allegro Pocztex.
Wciąż możesz udostępniać Allegro Kurier Inpost, ale aby nadać przesyłką tą metodą musisz mieć podpiętą odpowiednią umowę z InPost i wybrać ją podczas nadawania przesyłki.