Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
witam,
czy na jakość sprzedaży mają również wpływ przesyłki, które są nadawane listem poleconym w ramach własnej umowy? czy po wprowadzenie numeru przesyłki poleconej nadanej w ramach zamówienia zostaną automatycznie "zaciągnięte" dane dotyczące czasu nadania na poczcie?
@PrintopiaLabs-pl Tak, dane powinny się zaciągnąć automatycznie, gdy uzupełnisz numer listu przewozowego. List polecony nie jest metodą wykluczoną ze statystyk Jakości sprzedaży. Wykluczenie dotyczy tych metod:
Zachęcam do zapoznania się z tym artykułem, w którym znajdziesz więcej informacji na temat nadawania i statusów przesyłek.
u mnie na koncie, gdy nadam przesyłkę zaciąga numer przesyłki , ale nie zmienia statusu na wysłane, muszę zrobić to ręcznie, mogę prosić o pomoc?
@dom_ogrod_pl Podaj mi numer przykładowego zamówienia, którego dotyczy ten problem.
dab3d1a0-37a3-11f0-b380-fbd1256b9a26
@dom_ogrod_pl Status przesyłki do tego zamówienia aktualizuje się w naszym systemie. Obecnie znajduje się "w doręczeniu".
de927ff0-39a7-11f0-8c10-b3fd75371230 to sprawdzi Pani ten, na drugim koncie od razu mi zmienia status na wysłane, na tym tego nie robi nawet po doręczeniu
@dom_ogrod_pl Tutaj też status jest zaktualizowany. Proszę mi przesłać zrzut ekranu, na którym widać, że status dostawy dla tego zamówienia się nie zmienił.
dodają się numery przesyłek, a status zamówień się nie zmienia
@dom_ogrod_pl Czy na koncie, z którego piszesz, masz aktywny Abonament? Jeśli tak, w ustawieniach zamówień, w sekcji Automatyczne akcje zaznacz "Automatycznie zmień status każdego zamówienia na WYSŁANE, gdy dodasz numer przesyłki".
to jest to, dziękuję