anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jakośc sprzedaży -100 pkt ale dlaczego?

rudybart
#11 Animator

Dzień dobry,
proszę o sprawdzenie czy system działa prawidłowo.
Zostały mi odjęte 100 pkt za szybkość odpisywania klientom.
Zawsze odpisywałem od razu, ostatnio nie mam żadnych pytań, z moich obliczeń wygląda że w ciągu 30 dni nie miałem żadnych zapytań  od klientów a system komputerowy i tak zabrał mi 100 pkt z jakości. W załączeniu przesyłam ekrany.
Wcześniej punkty były liczone tylko wtedy gdy klienci faktycznie zadawali pytania i obliczany był czas mojej odpowiedzi. Czy zostały teraz wprowadzone jakieś zmiany?
Pozdrawiam 🙂 

obr_1.jpg

obr_2.jpg

oznacz moderatorów
16 ODPOWIEDZI 16

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@rudybart  nie było pytań, nie było odpowiedzi, nie ma punktów, proste 😉, musisz coś źle opisać w aukcji, to klienci będą się więcej pytać😁 

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@rudybart ja miałem ostatnio to samo 🙂 brak pytań - 100 punktów 😄

rudybart
#11 Animator

Dzięki 🙂

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@rudybart byłeś wczoraj na grzybach ?

oznacz moderatorów

rudybart
#11 Animator

🙂

oznacz moderatorów

rudybart
#11 Animator

Dziękuję bardzo za wsparcie i pomoc - jakość poszła w górę, pojawiły się znów zamówienia 🙂 

oznacz moderatorów

rudybart
#11 Animator

Mam prośbę, znów pojawiło się -100 punktów za brak pytań, czy w wolnej chwili ktoś miałby chwilę na zadani e pytania ? Będę bardzo wdzięczny 🙂 
I na marginesie dziwna sprawa bo miałem pytania od klientów w związku z wysyłką już po zakupie ale to pytanie nie zostało zakwalifikowane przez system punktowy jako dodające punkty, czy tak ma być że tylko pytania z panelu produktu się liczą?

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

Cześć, @rudybart! W mierze "Średni czas odpowiedzi", bierzemy pod uwagę:

• wiadomości wysłane w ciągu ostatnich 30 dni przez opcję Zadaj pytanie dostępną na stronie oferty.
  • wiadomości w Dyskusjach założonych w ciągu ostatnich 30 dni. 

Informacje o tym, w jaki sposób liczymy punkty dla każdej z miar - znajdziesz w tym artykule😊

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

rudybart
#11 Animator

@Sa_nova dziękuję za informacje. 

oznacz moderatorów

rudybart
#11 Animator

@Sa_nova mam pytanie dlaczego odejmowane są punkty za brak pytań, rozumiem że gdybym nie odpowiadał na pytanie lub odpowiadał z opóźnieniem ale za to że nikt z kupujących nie zapytał bo nie miał potrzeby to chyba znaczy że mam dobrze opisane oferty, że są dobre zdjęcia i inne informacje dostępne i klienci po prostu kupują. Czy allegro może zmienić ten element oceny i przestać karać sprzedających??
Pytam całkowicie poważnie.

oznacz moderatorów

rudybart
#11 Animator

Wracam z prośbą o pomoc - i zadanie pytania poprzez formularz na dowolnej z moich ofert. Jakość znów mi spadła o 100 pkt bo minęło 30 dni i bezmyślny system allegro obniżył jakość - oczywiście natychmiast spada sprzedaż, od wczoraj zero kupujących pomimo że wcześniej normalnie po kilka transakcji dziennie. Zgłosiłem ten problem poprzez formularz do reklamacji bezpośrednio do allegro - czekam na odpowiedź.

A tak na teraz proszę o pomoc i zadanie mi dowolnego pytanie poprzez strone dowolnej książki które sprzedaję.
Pozdrawiam
Bartek

oznacz moderatorów

rudybart
#11 Animator

Dziękuję za wsparcie, mam już dużo fajnych pytań i postarałem się na nie szybko odpowiedzieć. Jutro jakość wystrzeli w kosmos 🙂 

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

Cześć @rudybart, super że wpadły pytania 😎
Na przyszłość, tak jak napisaliśmy w artykule, który podesłała @Sa_nova:
Jeśli w ostatnich 30 dniach nie masz pytań od klientów i wiadomości w Dyskusjach nie dostaniesz punktów w mierze Średni czas odpowiedzi. Przyznamy Ci natomiast 40 punktów w mierze Terminowe odpowiedzi.

Czyli podsumowując, w takiej sytuacji nie otrzymasz 100 punktów w tej mierze, a jedynie 40 w mierze Terminowych odpowiedzi. A jeśli chodzi o Twoje uwagi, przekażemy Twoje spostrzeżenia.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

rudybart
#11 Animator

@matt_rose dziękuję, czy ta sytuacja tylko dla mnie jest absurdalna? Prosze o wytłumaczenie z jakiego powodu system allegro "zabiera" 100 pkt jakości za to że nikt nie zadał pytania? Regulamin znam i wiem co jest powodem odejmowania punktów ale moje pytanie dotyczyło sensowności takiego działania. Proszę o powtórną odpowiedź tym razem na moje pytanie a nie wklejenie fragmentu regulaminu allegro.

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

Rozumiem Twoje zdanie @rudybart, jednak pamiętajmy, że celem nie jest zdobycie maksymalnej ilości punktów, tylko utrzymanie jakości na odpowiednim poziomie. Wciąż pracujemy nad ulepszeniem systemu, także tak jak wspomniałem, przekażę Twoją opinię odpowiedniemu zespołowi. 

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

rudybart
#11 Animator

Dziękuję za zrozumienie. 

oznacz moderatorów