Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam zamówienie - 12 przesyłek "dpd allegro" na dziesiątej paczce znika opcja "dodaj kolejną paczkę". Jak mogę wysłać pozostałe dwie z allegro?
@steel4home czy możesz podać o jakim zamówieniu piszesz? Czy korzystasz z narzędzia nadawczego dpd?
44015442-537c-11eb-bc74-7fabe076f5cb
Nadaje przez allegro, nie przez stronę przewoźnika. Przy 10 paczce opcja dodaj kolejną paczkę znika.
Wyglądało to jw. byłem zmuszony dwie paczki wysłać przez zewnętrzny serwis. Szkoda, że allegro tylko pobiera prowizje, a nie mogę skorzystać z tańszej wysyłki za pośrednictwem allegro za którą zapłacił kupujący...
@steel4home wracam do Ciebie po długim czasie, ale mam nadzieję, że z wiadomością, która Cię ucieszy. Błąd, o którym do nas napisałeś został potwierdzony przez zespół techniczny. Masz rację, powinieneś mieć możliwość skorzystania z tańszej wysyłki, dlatego w ramach rekompensaty mogę zaproponować Ci 10 darmowych wyróżnień. Daj proszę znać czy zgadzasz się je otrzymać?
Gdyby w przyszłości podobny problem się powtórzył, mamy na to sposób. Aby nadać dodatkowe przesyłki w DPD:
- Wejdź do zakładki "Zamówienia", znajdź to zamówienie, dla którego chcesz nadać przesyłki i kliknij "Dodaj przesyłkę",
- Na stronie formularza nadania, w sekcji "Przesyłka" uzupełnij dane tylko jednej przesyłki, a następnie na dole strony kliknij "Zapisz do wysłania",
- Wróć do zakładki "Zamówienia" i dla tego samego zamówienia ponownie kliknij "Dodaj przesyłkę",
- Na stronie formularza nadania, w sekcji "Przesyłka" uzupełnij dane kolejnej przesyłki, kliknij "Zapisz do wysłania" i powtórz tę czynność, dopóki nie dodasz wszystkich przesyłek,
- Przejdź do zakładki "Dodane przesyłki" i zaznacz wszystkie przesyłki, które chcesz nadać,
- Kliknij "Podsumowanie" na samym dole strony i wybierz godzinę, w której możesz przekazać przesyłki kurierowi, wybierz opcję "Bez podjazdu kuriera" lub kliknij "Zamów" jeśli nadajesz przesyłki w punkcie.
Super, dziękuję za rozwiązanie sprawy. Poproszę wyróżnienia jeśli mają długi termin na wykorzystanie.
@steel4home ja bym wybrała inne rozwiązanie, za sprzedaż w aukcji wyróżnionej płacisz ekstra prowizje, czyli allegro niby "robi ci dobrze", a w ostateczności wydusi z ciebie więcej kasy... Niech zwrócą ci kasę w formie "rabatu transakcyjnego" czy jak to tam ładnie nazywają (odliczenie kwoty od faktury w tym miesiącu).
Ale jakże to marketingowe te "darmowe wyróżnienia" na których i tak zarobią. 🤣
@TATLOK A jak 😎 Czytałeś regulamin nowego-gorszego programu VIP? Profity dla sprzedającego są rozliczane na dwa sposoby, albo właśnie "darmowe wyróżnienia" albo "rabat transakcyjny". Wszystkim rozdałam regulamin z przykazem, że za uszy wytargam, jeśli ktoś gdzieś kiedyś zaznaczy darmowe wyróżnienia... 😆
Niestety wynikł kolejny problem! Została pobrana opłata dodatkowa DPD -
NAZWA USŁUGI DODATKOWEJ:
Dodatkowa ochrona przesyłki do 50000
na kwotę 36,01PLN!
Tylko, że paczki które wysłałem za Waszym pośrednictwem były warte 244zł x 10 = 2440zł, więc powinno być dopłata za dodatkową ochronę do 3000zł, czyli 0,80 PLN !
W tej sytuacji poproszę jednak o odjęcie równowartości tych 20 wyróżnień od mojego rachunku allegro!
@steel4home Czy kontaktowałeś się w tej sprawie bezpośrednio z DPD?
Nie, nie kontaktowałem. To za Waszym pośrednictwem nadawałem paczki i to Wy naliczyliście mi tę niedorzeczną opłatę. To jest sprawa między Wami a DPD. Fakt jest taki, że nie było przesyłki powyżej 3000zł i opłata naliczona przez WAS nie powinna mieć miejsca.
@steel4home Przepraszam, że musiałeś długo czekać na odpowiedź. Dostałam potwierdzenie, że możesz zgłosić reklamację przez nasz formularz. W zgłoszeniu wskaż preferowaną formę rekompensaty.