Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dobry wieczór - pytanie mam jak w temacie. Klient zakupił karmę dla psa, otworzył opakowanie, stwierdził, że pies tego nie chce jeść, odsyła ją nam i żąda zwrotu pieniędzy. Nie wiemy czy w opakowaniu jest oryginalna karma, nie wiemy tak naprawdę co jest w opakowaniu, czy nie dosypał czegoś, strach wpuścić to ponownie na rynek. Czy możemy w ofercie zaznaczyć brak możliwości zwrotu otwartych opakowań?
Nie wiesz czy tej karmy czymś nie spryskał np: ddt lub randapem , towar nadaje się tylko do utylizacji - nawet schronisku nie możesz tego przekazać bo możesz wytruć im lokatorów 😞
wg ai
Dokładnie o to mi chodzi, względy higieniczne, tak jak i żywności dla ludzi (otwartej) nie można oddawać, tak uważam, że otwartych opakowań dla zwierząt nie można zwracać... ale to co ja uważam dla Allegro nic nie oznacza. Chciałbym taki zapis ująć w opisach produktów. Gdzieś w internecie widziałem taki zapis "brak możliwości zwrotu otwartych opakowań zamkniętych fabrycznie". Ja osobiście bym nie przyjął tego nawet do reklamacji bo nie jestem w stanie sprawdzić zawartości opakowania.
@Kiki_Miki Prosta sprawa. W warunkach zwrotu zaznaczasz brak możliwości takowego w wypadku otwartego opakowania produktów spożywczych. Koniec. Jeśli w tym wypadku nie miałeś tak zaznaczone, musisz przyjąć, ale jako ze karma nie nadaje się do odsprzedaży, czyli straciła na wartości, oddajesz 1 PLN. Koniec.
a w sklepie allegro możesz zwrócić karmę w ciągu 30 dni i to nawet otwartą i zwietrzałą
@pinsplash może tak argumentować ale to będzie bardzo słabe - powinno to być napisane w ofercie lub warunkach zwrotu wyraźnie i czytelnie dla konsumenta
allegro łamie tym prawa sprzedawcy i zarazem konsumenta - ale uokik ich nie rusza
@RED rusza rusza tylko ani płacić nie chcą
ostatnio się nie odwołali od wyroku więc będą musieli @KOGIEL_T a przynajmniej tak pisało w artykule że się nie odwołali czyli 2 tyg i uprawomocnienie i nie ma zmiłowanka