anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wysyłka przesyłki, brak umowy z przewoźnikiem

kingu80
#8 Zapaleniec

Witam,
Jestem nowym sprzedającym na allegro. Dokonałem właśnie pierwszej sprzedaży. Chciałbym zapytać w jaki sposób teraz mogę nadać przesyłkę? Jak klikam Nadaj przesyłkę to prosi mnie o podanie numeru umowy InPost. Nie mam podpisanej żadnej umowy z inpostem. Czy to oznacza, że teraz tej przesyłki nie mogę nadać? Proszę o pomoc ponieważ sprzedający już pyta, kiedy wyślę paczkę. A ja nawet nie wiedziałem że muszę mieć podpisaną umowę z przewoźnikiem. Żadnej innej opcji na wysyłkę nie widzę.

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

IPOKOLEJI
#2 Obserwator

teraz pozostaje wysłanie po przez pośrednika np. Furgonetka.pl   tylko trzeba założyć konto żeby się zarejestrować z tym że będą inne ceny za wysyłkę 

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@kingu80 Bez umowy możesz generować etykiety InPost za pośrednictwem Managera Paczek. Tutaj znajdziesz instrukcję przeprowadzenia integracji konta Allegro z tym narzędziem. 🙂

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

kingu80
#8 Zapaleniec

No i właśnie tu się zaczyna problem, ponieważ ja to widziałem i wchodząc w zamówienia, wybierając te do wysłania, powinienem kliknąć OPCJE a następnie NADAJ PACZKĘ ALLEGRO INPOST. Niestety nie mam tam ani przycisku OPJCE ani tej drugiej wartości. Mam jedynie NADAJ WIELE, DRUKUJ oraz ZMIEŃ STATUS. Jak klikam nadaj wiele to mnie przenosi do strony gdzie muszę podać numer umowy z INPOST. Jak klikam DRUKUJ to mogę jedynie wydrukować sobie etykietę adresową na której mam adres klienta, listę wysyłkową oraz szczegóły zamówienia. Więc ta instrukcja jest już albo mocno nie aktualna albo mam coś źle skonfigurowane na swoim koncie. 

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@kingu80 bo po połączeniu nadajesz z poziomu menadżera 🙂

inpost45.png

kingu80
#8 Zapaleniec

@kostas11  ok, czyli to tak działa. W takim razie średnio opłacalne korzystanie z tego bo jak się wysyła niewiele a ja przynajmniej póki co, z racji że jestem początkujący, wysyłam niewiele i nie mam podpisanej umowy z inpostem, to płacę standardowe ceny. To taniej jest wysyłać inpostem ale przez jakąś platformę typu furgonetka. Mają niższe ceny. 

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@kingu80 jesteś w błędzie, nie ważne czy nadajesz mało czy dużo, wysyłając w ten sposób masz cenę 11,49 zł i w smarcie za darmo na warunkach allegro, warunek - integracja i import do zakładki allegro !!! tu nie potrzeba żadnej umowy wystarczy przedpłata !!!

Nie wyślesz brokerem paczki C za 11,49 zł 😞