Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
dzien dobry
ustawilem sobie wysylke w 1 dzien a przy tym "kup do 11 wysylka dzis"
czy ktos sie orientuje kiedy allegro zacznie mi pokazywac punkty za szybka wysylke?
poki co mam 0/160
dziekuje
Dzień dobry @YourShoesGoTrade! Punkty w mierze Szybka wysyłka otrzymujesz za każdy 1% zamówień z wysyłką tego samego dnia.
Przy wyliczeniu procentowym, sprawdzamy liczbę zamówień, które kupujący złożyli w ofertach z deklaracją wysyłki natychmiast lub 1 dzień i zostały wysłane w dniu złożenia i opłacenia zamówienia lub dostarczone nie później niż wskazuje na to najdłuższy czas przewozu dla wybranej przy zakupie metody dostawy liczony od momentu opłacenia zamówienia.
Tę liczbę zamówień dzielimy przez liczbę wszystkich Twoich zamówień (dla których od daty deklaracji wysyłki lub przewidywanej daty dostawy nie upłynęło jeszcze 28 dni) i mnożymy razy 100%. W ten sposób uzyskujemy procent zamówień z szybką wysyłką.
Za każdy 1% zamówień z wysyłką tego samego dnia otrzymasz 3 punkty.
Na razie nie masz żadnego zamówienia, które wysłałeś w dniu zakupu.
Tutaj znajdziesz szczegółowe informacje na ten temat.
Witam,
A jak to jest w moim przypadku gdy mam Wysyłkę w terminie 98% zamówień a szybka wysyłka 40% zamówień ? Jak to niby liczy ? Mam ustawione wysyłka w 1dzien i do godziny 14:00 wysyłka tego samego dnia. Jeśli ktoś zamawia po 14:00 (czasem wysyłam jeszcze tego samego, ale z reguły już następnego dnia ) Jeśli jest taka opcja zaznaczona czemu jest 40% w szybka wysyłka ?
@ElManiacy Tak, jak napisała wyżej @la_nika "Punkty w mierze Szybka wysyłka otrzymujesz za każdy 1% zamówień z wysyłką tego samego dnia. " - czyli brane pod uwagę są wszystkie zamówienia z danego dnia, a nie tylko te złożone przed godziną graniczną.
Czyli jak by wpadały zamówienie tylko w godzinach wieczornych a ja wysyłam rano to mam punkty ujemne w jakości sprzedaży ? Bo tak to wygląda. Bez sensu
@ElManiacy Dla miary szybkich wysyłek nie ma punktów ujemnych. Można tylko otrzymać dodatkowe punkty. Więcej na ten temat przeczytasz w tym artykule.
Czyli to nie są punkty ujemne ?
@ElManiacy Tutaj jest przedstawione jedynie porównanie do punktacji z wczoraj. Chodzi o to, że dla tej miary nie przyznajemy punktów ujemnych, jak to jest na przykład w przypadku miary "terminowe odpowiedzi na pytania kupujących" - tam jeśli nie udzielisz odpowiedzi w ciągu 24 godzin, odejmiemy 4 punkty za każdy 1% poniżej 90%.