anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

klient nieodebral przesylki pobraniowej

mimcia11
#7 Wielbiciel#

wjaki sposób starac se  odebrać koszta wysylki wysłanej paczki pobraniowej  zapłaciłem wobie strony, kupujący brak odzewu

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

pinsplash
#21 Demiurg#

@mimcia11

1. Zaraportuj do Allegro. Przynajmniej zostanie ślad.

2. Napisz do Kupującego z podaniem kwoty za wysyłkę w obie strony, swojego konta, terminu do wpłaty oraz tego ze przekażesz sprawę do Allegro i do sądu ( jest mała szansa ze zadziała)

3. Rzeczywiście składasz sprawę do sądu ( e-sąd będzie szybszy i tańszy)

ps Po kiego grzyba udostępniasz sprzedaż za pobraniem???

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

maximpreza
#11 Animator#

Miałem takich sytuacji mnóstwo . Pisanie wezwań do zapłaty czy pisanie sms nic nie daje , a za 50 zł nie będziesz się sądzić.  Usuń ze swoich aukcji możliwość płacenia za pobraniem i tyle. Ja tak zrobiłem i nie odnotowałem spadku sprzedaży z tego powodu . Jak ktoś nie potrafi zapłacić przelewem to niech spada na drzewo

Pozdrawiam 😉

oznacz moderatorów

konto zamknięte
Nie dotyczy

@maximpreza, był jakiś koleś, co sądował się i 5 spraw wygrał, dodatkowo musieli mu 3-4x więcej zwracać niż warta była paczka 🙂 Czyli jednak jak się chce, to można.

oznacz moderatorów

pinsplash
#21 Demiurg#

@konto zamknięteTutaj nawet ktoś o tym pisał...

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@pinsplash Ale już nie pisze, ma bana za obrażanie kupujących, za chamstwo, za ujawnianie danych osobowych itp. Podobno sądził się niemal ze wszystkimi o niemal wszystko i było to jego dodatkowym źródłem dochodu.

oznacz moderatorów

maximpreza
#11 Animator#

@konto zamknięte  można się sądzić , ale to wymaga czasu 😉 i chęci oczywiście 😉

oznacz moderatorów

konto zamknięte
Nie dotyczy

@maximpreza, pewnie, że tak 🙂

oznacz moderatorów