Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry. Kupujący kupił ode mnie jedną rzecz, ale w dostawie podał adres do zupełnie innego kraju bez żadnej informacji wstępnej, ani nic. Wysyłka do tego kraju taką formą to suma 5x kosztów dostawy w Polsce. Wpłacona kwota została mu zwrócona, czy robić coś jeszcze w takiej sprawie? Co z prowizją od sprzedaży? Z góry dziękuje za pomoc.
Czy miałeś włączoną opcję wysyłki za granicę?
Czy miałeś podany cennik wysyłek za granicę?
Czy próbowałeś się kontaktować z kupującym?
Napisz do allegro ticket zgłoś zwrot i tyle.
1. Nie.
2. Też nie.
3. Tak, ale zero odzewu.
4. Rozumiem, dziękuje bardzo za pomoc.
Szczerze po tych akcjach np z brakiem wpłaty mam wrażenie, że allegro powinno bardziej chronić dane sprzedawców. Wystarczy kupić coś od kogoś, by mieć jego dane na tacy, a to mnie wkurza w takich sytuacjach 😕
@SylverWolf Z tego co widze nie masz na aukcjach określonego cennika dla wysyłek zagranicznych. Jest wyraźna informacja o tym dla kupującego.
Ja spróbowałbym się skontaktować z kupującym i jeżeli jest skłonny dopłacić do wysyłki, to niech dopłaca, a jak nie to zwrot wpłaconej kasy.
Tylko @SylverWolf już zwrócił wpłatę. Zatem powinien zgłosić dla allegro przez kontakt i zrobić zwrot prowizji. Jednakże NAJPIERW powinien napisać do kupującego, że wysyłka jest nie możliwa na adres podany w formularzu.
W tej sytuacji może się okazać, że @SylverWolf dostanie nega od kupującego, który stwierdzi, że zamówił a towaru nie dostał 🙂
@marky_20 Dokładnie, masz rację.
Dziękuje Państwu bardzo, zaraz się za to zabieram. 🙂
Dla innych osób, których mogłoby to spotkać - sprawdzajcie na poczcie ile by kosztowała wysyłka. Ostatnio za wysyłkę książki do USA płaciłem mniej niż za wysłanie mniejszej książki do innego miasta w Polsce 😉