anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kupujący podał adres do innego kraju, a zapłacił jak za normalną przesyłkę

SylverWolf
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry. Kupujący kupił ode mnie jedną rzecz, ale w dostawie podał adres do zupełnie innego kraju bez żadnej informacji wstępnej, ani nic. Wysyłka do tego kraju taką formą to suma 5x kosztów dostawy w Polsce. Wpłacona kwota została mu zwrócona, czy robić coś jeszcze w takiej sprawie? Co z prowizją od sprzedaży? Z góry dziękuje za pomoc.

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

marky_20
#9 Pomysłodawca#

Czy miałeś włączoną opcję wysyłki za granicę?

Czy miałeś podany cennik wysyłek za granicę?

Czy próbowałeś się kontaktować z kupującym?

Napisz do allegro ticket zgłoś zwrot i tyle.

oznacz moderatorów

SylverWolf
#7 Wielbiciel#

1. Nie.

2. Też nie.

3. Tak, ale zero odzewu.

4. Rozumiem, dziękuje bardzo za pomoc.

Szczerze po tych akcjach np z brakiem wpłaty mam wrażenie, że allegro powinno bardziej chronić dane sprzedawców. Wystarczy kupić coś od kogoś, by mieć jego dane na tacy, a to mnie wkurza w takich sytuacjach 😕

oznacz moderatorów

a_brod
#12 Orędownik#

@SylverWolf  Z tego co widze nie masz na aukcjach określonego cennika dla wysyłek zagranicznych. Jest wyraźna informacja o tym dla kupującego.

a_brod_0-1584049437956.png

Ja spróbowałbym się skontaktować z kupującym i jeżeli jest skłonny dopłacić do wysyłki, to niech dopłaca, a jak nie to zwrot wpłaconej kasy.

Endrju
oznacz moderatorów

marky_20
#9 Pomysłodawca#

Tylko @SylverWolf już zwrócił wpłatę. Zatem powinien zgłosić dla allegro przez kontakt i zrobić zwrot prowizji. Jednakże NAJPIERW powinien napisać do kupującego, że wysyłka jest nie możliwa na adres podany w formularzu.

W tej sytuacji może się okazać, że @SylverWolf dostanie nega od kupującego, który stwierdzi, że zamówił a towaru nie dostał 🙂

oznacz moderatorów

a_brod
#12 Orędownik#

@marky_20  Dokładnie, masz rację. 

Endrju
oznacz moderatorów

SylverWolf
#7 Wielbiciel#

Dziękuje Państwu bardzo, zaraz się za to zabieram. 🙂 

oznacz moderatorów

Woythaler
#8 Zapaleniec#

Dla innych osób, których mogłoby to spotkać - sprawdzajcie na poczcie ile by kosztowała wysyłka. Ostatnio za wysyłkę książki do USA płaciłem mniej niż za wysłanie mniejszej książki do innego miasta w Polsce 😉 

oznacz moderatorów