Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Proszę o informację - klient kupił u mnie 3 przedmioty, zapłacił 3 x 8,99 zł za przesyłkę. Allegro od razu naliczyło mi prowizję kosztu przesyłki razy 3. Klient chce żeby mu to wysłać w jednej paczce paczkomatem in post. Jak mu wysłać? 3 osobne przesyłki czy wszystko w paczce. Czy należy mi się zwrot prowizji od sprzedaży gdy wyślę w 1 paczce? Mam zwrócić nadpłatę na podane konto? Koszt wysyłki w 1 paczce to około 15,50 zł.
Adam
Najlepiej by było jakby anulował te trzy aukcje i zakupił je ponownie płacąc jeden koszt dostawy 8,99 zł na paczkomat ,cena jest taka sama jak zaznaczysz skrytkę A ,B czy C .W swoich aukcjach powinieneś mieć ustawione większą ilość przedmiotów na jedną aukcję ale tak by nie przekraczały w połączeniu gabarytów przesyłki do największej skrytki paczkomatu. Tak jaqk wyślesz oddzielnie to cię klient może zbyt subiektywnie ocenić a jak wyślesz razem to allegro cię subiektywnie oceni bo dwie przesyłki będą cały czas mieć status niewysłane.
Tylko 3 osobne przesyłki ,albo niech klient anuluje zamówienia i kupi razem z jedna wysyłka.
Czym skutkuje ten status niewysłane? Ostatnio klient po 7 dniach od zalicytowania poprosił o anulację oferty w licytacji, dzień przed zakończeniem aukcji. Nie był zainteresowany zakupem. Zrezygnował - więc po zakończeniu sam anulowałem zakup [do finalizacji nie doszło].
Teraz kolejne schodki.... zacząłem sprzedawać około miesiąca czasu temu i kolejne ciekawe doświadczenie. Spróbuję skontaktować się z kupującym aby spróbował zrobić zakupy ponownie [po anulowaniu tego zamówienia].
Mogę wysłać kupującemu w jednej paczce, zwrócić jakąś nadpłatę i czekać na info od serwisu dlaczego nie wysłałem 2 zamówień jeżeli kupujący nie zgodzi się na to.
@STUDENCIK1974 Będą ci spadać procentowe oceny za terminową realizację przesyłek .
STUDENCIK1974 A jak zgłosi ze otrzymał jedna przesyłka z jednym przedmiotem zamiast trzech?
Dziękuję za porady - sporadycznie coś sprzedaję , na allegro od kiedy zacząłem tu zaglądać wiele się zmieniło przez dekadę z kawałkiem 🙂 na super sprzedawcę nie startuję, ale podejście niektórych klientów mnie zaskakuje 🙂