anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Komentarz negatywny

patiallegroo
#8 Zapaleniec#

Mam taką sytuację,  nie znalazłam odpowiedzi na forum.  Kupujący kupił na aukcji przystawkę, po kilku dniach zgłosił zwrot i ją odesłał, bo mu nie pasowała. Ode mnie wszystkie paczki wychodzą bardzo dobrze i grubo zabezpieczone w folię bąbel oraz karton albo foliopak (na wypadek zwrotu, żeby kupujący mógł bezpiecznie odesłać w razie W), najczęściej tez tak wracają. W tym wypadku część była włożona w brudną wytłoczke po jajkach i zawinięta delikatnie w kawałeczek folii strecz oraz oblepiona srebrną taśma tam gdzie wystawał spod folii kartonik po jajkach. Generalnie przyszła brudna i podrapana, z małym wgnieceniem. Kupujący najpierw obwinił mnie, potem kuriera na końcu pojechał po allegro  Zgłosiłam sprawę tego samego dnia do allegro i postanowiłam zwrócić połowę wartości  a rzecz utylizować. Nie będę tu pisała o obelgach i wyzwiskach jakie się posypały w moją stronę, choć uważam że postąpiłam grzecznie i uczciwie, skończyło się to negatywem. Kupujący zaznaczył dodatkowo niemiłą obsługę oraz opóźniony zwrot wpłaty. Allegro nie widzi związku między sprzedażą, dyskusją a  oceną kupującego. Czy jest jakaś szansa na usunięcie komentarza ?  Do tej pory przyjmowałam zwroty w torebce po mące, po bułce tartej, był tez w słoiku po dżemie  i po majonezie ....  zdarzało się zupełnie bez opakowania i zwracałam pieniądze za takie zwroty ale gdy suma urosła na tej kupce  do 3 tysięcy, przestałam to praktykować.  Ktoś ma pomysł  co z tym zrobić i jak wyczyścić swoją kartę

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

KOGIEL_T
#17 Koryfeusz#

@patiallegroo  wiele razy było wałkowane, dla Allegro nie jest ważne, czy komentarz jest zgodny z prawdą, jeśli nie narusza regulaminu, to nikt Ci go nie usunie 🙁

oznacz moderatorów

patiallegroo
#8 Zapaleniec#

Niby żyją ze sprzedawców a średnio pomagają w oczywistych sytuacjach ,....

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#17 Koryfeusz#

@patiallegroo  niby żyją ze sprzedających, ale postaw się na stanowisku właścicieli Allegro i wyobraź sobie, że kupiłeś targowisko miejskie na którym są sami super-sprzedawcy, płacą duży czynsz za wynajem placu, a kupujący nie chcą tam przychodzić, myślisz, ze zrobisz na tym interes🤔, musisz dla kupujących zrobić komfortowe warunki, a sprzedający i tak będą stali w deszczu i na mrozie od 4 rano , bo tam przychodzą klienci, taka jest smutna rzeczywistość😔

oznacz moderatorów

patiallegroo
#8 Zapaleniec#

Dawno się przeniosłam z zakupami ...

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@patiallegroo odnieś się do oceny grzecznie i rzeczowo , ale tak żeby pacjentowi w buty weszło  ,zanim to zrobisz usiądź i przemyśl każde słowo , to wszystko co możesz w tej sytuacji zrobić .

oznacz moderatorów