Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Hej mam pytanie bo mam taki przypadek .
Sprzedałem komputer stacjonarny osobiście 31.12 ,
Po 4 dniach gość dzwoni ze komputer mu się wyłączył i nie reaguje na przycisk .
Ok mysle sobie kurde ale nie fart , dobra mowie do niego przywiez go zobacze co sie stało.
Okazało sie ze zasilacz tego samego dnia naprawilem mu to , pojechalem po inny zasialcz i naprawilem .
Kupujący odebrał i bylo ok.
Po kolejnych 4 dniach mowi ze cos mu sie dzieje z karta graficzna ze ma jakies paski itd .
Dodam ze komputer zostal sprawdzony przed sprzedaża wszystko działało tak jak trzeba , programy obciazajace tez nie wykazywały jakis bledów.
Kupujący chce mi oddac komputer i straszy mnie ze mnie zglosi na policje .
Przeciez ja go nie oszukalem po prostu nie fart lub moze gosc zle go uzytkowała tego nie wiem , czy musze taki komputer przyjac z powrotem ?
Kupujący za drugim razem jak mu wymieniłem zasilacz sprawdził tez go sobie w grze oraz w progrmaach jakis obciazajacych itd .
Nie wiem co robic , ja nikogo przeciez nie oszukalem 😞
Powiedzcie mi co mam zrobic
@matteuszz7 to reklamacja więc musisz rozpatrzyć (tak/nie) jak masz możliwość podjechać do klienta to podjedz weź do ekspertyzy i się okaże.
Może robi sobie drugi składak.
ALe ja sprzedalem jaka osoba fizyczna .
Czy moge po prostu powiedziec ze nie przyjme poniewaz nie wiem jak go uzywał itd ze sam mogl cos uszkodzic itd ?
czy powinienem sie czegos bac ze strony zgloszenia mnie na policje?
@matteuszz7 a wyłączyłeś rękojmię? Możesz uznać i możesz odrzucić tylko pytanie czy Twoje uzasadnienie będzie wystarczające.
Prawda sama się obroni 😅 najwyżej wezwą Cię na przesłuchanie.
@matteuszz7 Mylisz zwrot z rekalamcją, zwrotu nie musisz pryzmować, rekalamcję musisz rozpatrzyć , masz na to 14dni a kupujący ma 2lata na skalanie reklamacji, należało ją wyłączyć przed zakupem. Wiesz że to 2 reklamacja w ciągu kilku dni i kupujący wg prawa może odstąpić od umowy zakupu a Ty musisz zwrócić mu śrdoki.
Czyli musze rozpatrzyc ?
a co jesli karta poszła musze to na siebie wziasc , moge kupujacy ja jakos uszkodził nie wiemy tego .
jestem osoba fizyczna , chcialem im pomoc to teraz mam problem eh.
@matteuszz7 Nie opłaca się tak sprzedawać, same problemy z tym.
@matteuszz7 widzę, że była to sprzedaż na Allegro Lokalnie, jako osoba prywatna - w takim przypadku nie masz obowiązku przyjmowania zwrotu. Jednak, jeśli klient zgłasza reklamację, to musisz wydać decyzję reklamacyjną.
Komputer był wystawiony na **piiip** z możliwością odbioru osobistego tylko bez wysyłki .
Napisałem do Państwa tutaj o rade po prostu .
Czy jak sprzedajacy jestem wygrany czy musze sie czegos obawiac mam niesmak taki do tej sprawy , wiem jedno ze napewno nic nie ukrylem jakiejs wady czy cos ehh 😞
Czuje ze karta graficzna poleciała , ale nie chce sie z tym sprzedajacym juz zadawac bo kazda jakas piedoła to znowu do mnie itd ...
@matteuszz7 Takie teraz czasy. Lepiej wyrzucić, niż sprzedać.
@matteuszz7 Odrzuć reklamację > tylko pilnuj terminu 14 dniowego > niech Cię podaje na policję > oni nie są od wyrokowania > komputer był sprawny > niech dochodzi swoich praw? w sądzie