anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Konfiguracja cennika dostaw InPost w dropshippingu

branzowypl
#9 Pomysłodawca#

Witam, dopiero rozpoczynam swoją przygodę z kontem firmowym na allegro. Troszke nie rozumiem ustalenia cenników dostawy. Dzialając w modelu dropshipping mam do wyboru wg cennika dostawę Allegro paczkomaty InPost (rozliczaj przesyłki bezpośrednio z przewoźnikiem) i osobno Odbiór w punkcie - Paczkomaty InPost. Jeśli mam z hurtownię umowę na wysylkę InPost do paczkomatów za określoną kwotę to którą opcję w cenniku dostawy Allegro powinienem wybrać? 

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@branzowypl Sprawdź w tym artykule czym jest dostawa Allegro InPost. Przy wyborze tej metody dostawy określamy maksymalne ceny, które możesz podać w cenniku. 

Przy drugiej opcji tych ograniczeń nie ma, ale pamiętaj ceny dostawy powinny być zgodne z cennikiem przewoźnika.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

branzowypl
#9 Pomysłodawca#

Rozumiem juz na czym polega Allegro InPost - tutaj rozliczam sie bezpośrednio z InPost na atrakcyjnej stawce. Natomiast w przypadku kiedy to nie ja będę nadawał paczki sensowne wydaje sie korzystanie z tej drugiej opcji jeśli dobrze rozumiem? Bo wtedy ustalam konkretną cenę przesyłki dla kupujacego (wg stawki przewoźnika) ale nie rozliczam stawki za paczkomat dwukrotnie: i u hurtownika i z samym InPost. Czy dobrze kombinuję?

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@branzowypl Sam musisz podjąć decyzję 🙂

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów