Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
Czy posiadają Państwo adres email do kontaktu dla instytucji rządowych lub służb ? Wczoraj podczas rozmowy z infolinią uzyskałem informacje o adresie email allegro.kontakt@allegro.pl. Niestety po przesłaniu pisma na w/w adres otrzymano odpowiedź, że nie zostało ono przekazane do realizacji i poproszono o kontakt przez formularz pomocy znajdujący się na stronie.
Pozdrawiam serdecznie.
https://allegro.pl/pomoc/kontakt
tu masz kontakt ale z wyborem rozmowy albo...
Właśnie o tym napisałem, że chciałem uzyskać adres email a nie kontaktować się przez formularz...
A Alelgro właśnie podaje taki kontakt, z wyjątkiem blokady konta oni odpisują mailowa spolecznoś@allegro.pl
Dzień dobry @Riek! Za pomocą formularza na stronie możesz wybrać kontakt w wiadomości e-mail oraz załączyć dokumenty, które chcesz przesłać, wiadomość zostanie skierowana do odpowiedniego działu, a dalsza korespondencja będzie e-mailowa.
Rozumiem, że jest formularz. Jednak jako instytucja nie mogę założyć konta na swojego pracodawcę i wysłać zgłoszenia. Tak samo jak nie mogę w sprawach służbowych pisać ze swojego prywatnego konta. Dlatego pytałem o adres email. Wiele firm ma taki adres pod którym mogą się kontaktować z nimi instytucje bądź służby.
@Riek rozumiem, mamy taki adres e-mailowy dla organów ścigania, natomiast nie mogę podać tego adresu e-mail na publicznym forum, dlatego i tak muszę poprosić Cię o wiadomość za pomocą formularza.
Niestety otrzymałem informację, że nie posiadacie Panstwo takie maila. Nigdy nie miałem takich problemów żeby uzyskać jakąkolwiek informacje od firmy jak teraz od Allegro.
Właśnie opisałem problem przez formularz kontaktowy zaznaczając odpowiedź na e-mail. Odpowiedzi nie mam, kopi mojego wysłanego pisma również nie mam. Chyba o to chodzi w tych formularzach.
Cześć @Medtech2, czy otrzymałeś numer sprawy?
Kiedy kontaktowałeś się z nami? Poproszę o pilne zajęcie się Twoim zgłoszeniem.
No właśnie nie mam nic. Formularz wysłałem dziś i zostałem z niczym. Żadnego potwierdzenia. Byłem przekonany, że potwierdzenie z numerem sprawy otrzymam na e-mail. Niestety.
Rozumiem @Medtech2, poprosiłem o pilne podjęcie Twojego zgłoszenia. Niedługo nasz konsultant skontaktuje się z Tobą.
Dzień dobry @Riek! Bardzo Cię przepraszam, poprosiłam o kontakt z Tobą w wiadomości e-mail i podanie tego adresu. Wrócę jeszcze z potwierdzeniem, gdy otrzymam odpowiedź.
Niestety do dnia dzisiejszego nikt się ze mną nie skontaktował.
@Riek bardzo Cię przepraszam! Rozumiem, że nie chcesz dzielić się taką informacją na forum, więc nie dopytuję jaką instytucję reprezentujesz, natomiast, aby odpowiedni zespół się z Tobą skontaktował konieczny będzie kontakt przez formularz, możesz to zrobić jako niezalogowany użytkownik lub korzystając z prywatnego konta i podanie służbowego adresu e-mail, wówczas odpowiedni zespół skontaktuje się z Tobą na służbowy adres e-mail.