anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Konto firmowe mimo że nie prowadzę na nim działalności

piero77
#2 Obserwator#

Cześć. Mój problem polega na tym, że od ponad 18 lat mam prywatne konto na Allegro, na którym tylko i wyłącznie kupuję produkty. Od 8 lat prowadzę działalność gospodarczą w ramach spółki cywilnej, i jako spółka mamy odrębne konto Allegro, na którym prowadzimy sprzedaż. Kilka tygodni temu wystawiłem na swoim prywatnym koncie 2 prywatne produkty, które dość szybko sprzedałem. Problem pojawił się w momencie chęci wypłaty środków. Zaczęła się weryfikacja mojego prywatnego konta i okazało się, że jako wspólnik spółki cywilnej prowadzę JDG (takie jest polskie prawo) i moje prywatne konto jest kontem firmowym. Wysłałem wyjaśnienie, że prowadzę działalność jako wspólnik spółki cywilnej, na innym koncie, a poza spółką nie prowadzę żadnej innej działalności. Nic to nie dało, środki mam zablokowane, weryfikacja konta od 2 tygodni jest w zawieszeniu. Początkowo pracownicy Allegro odpowiadali na moje maile, sugerując abym zlikwidował konto i założył nowe. Cytuję "Może Pan zarejestrować nowe konto zwykłe na tej stronie. Na koncie piero77 może Pan wypowiedzieć umowę, po wypowiedzeniu umowy mogę uwolnić dla Pana login konta i adres mailowy. Proszę dać mi znać, czy takie rozwiązanie będzie Panu odpowiadać? " . Od tego czasu (16 marca) wysłałem kilka maili, niestety brak odpowiedzi. Czy ktoś mógłby jakoś pomóc? 

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

LEW433
#21 Demiurg#

Wypowiedź umowę a muszą się  z tobą rozliczyć!🤗

oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

@piero77  Jeśli to niewielkie pieniądze to może wypłata przekazem pocztowym ?

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@piero77 21 marca konsultantka napisała, że przekazała Twoją sprawę do odpowiedniego działu. Proszę Cię o cierpliwość. Kiedy osoby zajmujące się Twoim zgłoszeniem uzyskają niezbędne informacje, wyślą do Ciebie kolejną wiadomość.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów