anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Koszty dostaw przy sprzedaży wielu sztuk

HURTWOJBUD
#1 Nowicjusz

Mam problem i proszę o pomoc. 

Sprzedaję na allegro produkt który waży 10kg i wysyłam go do paczkomatu cena przedmiotu 12,50. 

Zgodnie z cennikiem powinienem za przesyłkę zapłacić 1,99 i jak klient kupi 1szt to tyle płacę ale jak sprzedamy danemu klientowi 10szt to wartość sprzedaży to 125zł, ja muszę wysłać 10 przesyłek a każda kosztuje mnie 8,99 zgodnie z cennikiem od wartości zamówienia. dodam że w konfiguracji cennika mam zaznaczone że 1 paczka to 1 przedmiot. 

Co robię źle albo jak to rozwiązać. 

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@HURTWOJBUD wszystko się zgadza, tak mają ustawiony system 😞

Za pierwszą przesyłkę z zamówienia zapłacisz kwotę, którą wskazujemy w tabeli dla zamówienia o konkretnej wartości. Za każdą kolejną przesyłkę naliczymy kwotę z tabeli dla zamówienia o wartości od 100 do 149,99 zł.

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@HURTWOJBUD nic nie robisz źle 🙂 
Wartość opłaty za dostawę Smart! zależy od wartości zamówienia. W tym artykule znajdziesz informacje na ten temat.
Jesli wartość zamówienia to 125 złz a zamówienie przesyłasz w 10 paczkach, to za każdą z nich zapłacisz w przypadku metody Allegro Paczkomaty InPost 7,89 zł. 
Z tego, co widzę w Twoich rozliczeniach to naliczyliśmy 8,99 zł za przesyłki, w których wartość zamówienia wynosiła 900 zł, a metodą dostawy był Kurier w ramach Allegro Delivery i to się zgadza z tabelą za pierwszą przesyłkę w ramach tego zamówienia zapłaciłeś 11,29 zł, a za kolejne 8,99 zł. 

Monika
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów