Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry.
Czy prowizja pobierana przez Allegro z tytułu przesyłki SMART po sprzedaży produktu jest ujęta w kwocie "Prowizja od sprzedaży"? Czy może jest wyszczególniona gdzieś indziej? Chodzi o konto zwykłe.
Znajdź w w Rozliczeniach z Allegro pozycję Allegro Paczkomaty InPost - to jest opłata za wysyłkę SMART.
@keichi ale dlaczego allegro paczkomaty inpost. dopłata za smart jest również w przypadku wyboru poczty, DPD, UPS, DHL, allegro one - w zasadzie wszystkich form z przedrostkiem allegro, oczywiście jeśli kupujący korzysta ze smarta.
Ale @Olsem_sklep pytał się o konto zwykłe a tu dla SMART są dostępne tylko paczkomaty Inpost.
@keichi a to nie doczytałem 🙂
Póki co nie mam takiej pozycji w zakładce "Rozliczenia z Allegro". Jest tylko prowizja od sprzedaży i opłata transakcyjna. Możliwe, że przyjdzie na to odrębna faktura np. miesięczna?
@Olsem_sklep to jest wszystko w jednym rozliczeniu z allegro, ale wspominałem, że te opłaty pojawiają się po nadaniu, a nawet dopiero po doręczeniu przesyłki adresatowi.
Pojawi się po odebraniu przesyłki.
.
@Olsem_sklep taka prowizji będzie widoczna często dopiero w momencie nadania przesyłki, a niekiedy nawet dopiero jej doręczenia (np. DPD czy allegro one). W rachunkach będzie po prostu uwidoczniony koszt przesyłki w ramach smarta (konkretnie dopłata do takiej paczki)