Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
czy jeżeli ktos wybierze opcje wysylki płatnej poza allegro smart np za 11,99 zł czy ona jest doliczana do % kosztów dostaw ? Bo wychodzi mi duży % prowizji od dostawy
@Perfumixxxx tak na zwykłym allegro prowizje liczą od kwoty calego zamówienia
Czyli do zamowienia mam liczona kwote 9,8 % obowiazkowej prowizji i z dostawy smart kwoty według tabeli ? Nie ma doliczanych dodatkowych opłat . I jezeli ktos kupi produkt poza smartem i zaplaci za wysylke to rowniez to liczy sie do % z sprzedazy danego produktu
jeśli zapłaci za wysyłkę od całej kwoty którą otrzymałeś jest liczona prowizja..
@Perfumixxxx tak. prowizja i dopłaty do smart to niezależne od siebie opłaty.
1. Allegro pobiera prowizję od kosztów dostawy...
2. Nie wiem co dokładnie znaczy poza Allegro smart. Jeśli to płatne etykiety generowane przez Allegro czy przez menedżera inpost Allegro to zignoruj to. Jeśli zaś wysyłasz całkowicie poza Allegro i wklejasz tam cały adres mailowy podawany przez klienta to Allegro radośnie naliczy Ci swój koszt wysyłki mimo, że opłaciłeś ją gdzie indziej. Żeby tego uniknąć trzeba z adresu wyciąć wszystko od krzyżyka do małpy. Jednak uwaga jeśli to zrobisz to znów wpadniesz w kłopoty bo portal nie wliczy tych zamówień do statystyk... Kolejne błędne Allegrowe kółko...
3. Dochodzą opłaty np za paczki nieodebrane/przekierowane. Darmowy powrót nieodebranych jest tylko inpost oraz one...