anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

kradzież kodu ean

HI-Group
#7 Wielbiciel#

Witam

Posiadam produkt, którego jestem importerem- wykupiłem i jestem właścicielem kodu ean tego produktu. Sprzedaż mi wystrzeliła, no i konkurencja w końcu to zauważyła. Po kilku zgłoszeniach moich aukcji, banach za banały moi przeciwnicy podeszli do tematu jeszcze ostrzej - podpięli się pod mój kod ean (sprzedaż mojego produktu to jakieś 150 zakupów w ostatnim, czasie, natomiast ich spadła do 0) nie dość ze się podpięli to podpięli swoją markę pod niego. 

Jednym słowem- wykorzystują mój wypracowany potencjał, mój kod ean za który zapłaciłem, to na dobicie podpisują się pod nim swoją marka. 

Pomimo tego, ze zgłosiłem do allegro iz podszywają się pod mój nr, zawłaszczyli Sobie markę i czerpią korzyści z mojej pracy to moderatorowi nic z tym nie zrobili. Na koniec dodam najważniejsze- zacząłem sprzedaż lekko ponad miesiąc temu, jako właściciel tego konta jestem początkujący, a mój przeciwnik to liczący się gracz w tej kategorii.

Chciałbym usłyszeć Wasza opinie na ten temat. Czy naprawdę allegro akceptuje podszywanie się pod kogoś własność (kod ean), a dokładniej kradnie i przypisuje Sobie ten numer, jest akceptowalne na tym serwisie? Mam wrażenie iz rządzi tutaj oligarchia i faworyzowanie dużych firm. 

Na koniec dodam., ze za kod zapłaciłem może 5 zł- czyli grosze, ale poprzez korzystanie z moich ocen, mojej informacji o ostatniej sprzedaży straciłem kwotę opiewającą na jakieś 10 tyś PLN w skali jednego, a co najważniejsze pierwszego miesiąca. 

Byłbym wdzięczny moderatorom aby wypowiedzieli się na ten temat.

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

matt_rose
Moderator
Moderator

Cześć @HI-Group, dziękuje za zgłoszenie.
Czy jesteś w stanie podać kod EAN o którym wspominasz?
W jaki sposób zgłaszałeś tą sprawę wcześniej, za pośrednictwem formularza czy inną drogą?

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

HI-Group
#7 Wielbiciel#

Witam

zgloszenie poszło przez formularz, to jest mój kod ean 5908451900007

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator
Moderator

Dziękuje, nie widzę jednak, żeby zostało wysłane przez Ciebie zgłoszenie za pomocą formularza kontaktowego, zgłoś proszę tą sprawę używając tego linku:
https://allegro.pl/pomoc/kontakt
Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś, możesz również zgłosić to w ramach programu Współpracy w Ochronie Praw, lub na adres e-mail: program.wop@allegro.pl  

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów