anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kupujący anulował przelew, a towar wysłany.

darekreimus1991
#8 Zapaleniec#

Witam, problem z kupującym. Zakupił u mnie towar przez płatność z góry, zrobił przelew (rozpoczął transakcję), dzwonił, prosił żeby pilnie wysłać. Spakowałem paczkę i poszła kurierem, potem okazało się że anulował transakcję. Zostałem bez towaru i bez pieniędzy. Mój błąd, że za szybko wysłałem, ale byłem pewien że skoro transakcja rozpoczęta to wszystko będzie w porządku. Kupujący nie odbiera telefonu, po czasie hamsko odpisał mi na sms, że zapłaci za towar "po świętach za rok". Co mogę zrobić w tym przypadku??

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

mdrogeria
#21 Demiurg#

@darekreimus1991 czekać do ,,"po świętach za rok",, ,albo udać się na policję . Padłeś ofiarą oszusta ... niestety .

@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

Agent555
#19 Nestor#

Zostałeś oszukany , jak masz pieniędze  na koncie od kupującego to wtedy wysyłaj , nie masz na koncie pieniędzy nie wysyłaj. Możesz to zgłosić na policje

oznacz moderatorów

mr_oma
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@darekreimus1991, czy możesz podać numer tego zamówienia?  

Maja
   Moderatorka

darekreimus1991
#8 Zapaleniec#

11220737823. Ja z allegro jestem w kontakcie, dziś wysłane było przypomnienie o płatności, ale niedawno Kupujący napisał mi wiadomość, z której treści wynika że nie zamierza płacić. Dlatego też chcialem uzyskać podpowiedź od społeczności co zrobić, żeby znaleźć najszybsze rozwiązanie. 

oznacz moderatorów

darekreimus1991
#8 Zapaleniec#

Nie wiem czy dotarło w poprzedniej wiadomości. 11220737823

Prosiłem już o pomoc allegro, napisali do kupującego przypomnienie o płatności, ale wydaje mi się że po sms od niego nic to nie da, więc szukam innego rozwiązania. 

oznacz moderatorów

mwmonety
#21 Demiurg#

Pośpiech to jest wskazany przy łapaniu pcheł a nie obsłudze nieznajomych klientów .Wysyłka tylko po wpłacie i zaksięgowaniu środków na koncie .Teraz możesz mu napisać że zgłaszasz temat na policję ,może go jeszcze ruszy sumienie lub zacznie myśleć i zwróci to co przygarnął a jak nie to możesz go oficjalnie zgłosić.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

wezwij go do zapłaty, daj mu czas, albo niech odeśle, powiedz że zgłosisz na Policje.

oznacz moderatorów

darekreimus1991
#8 Zapaleniec#

Kupujący oznajmił, żeby nie stawiać mu warunków co do zapłaty za produkt. Nie czekałem i wczoraj zgłosiłem sprawę na policję. Zobaczymy co z tego wyniknie, dam znać.

oznacz moderatorów

darekreimus1991
#8 Zapaleniec#

Minął miesiąc od zgłoszenia popełnienia przestępstwa na policji, kupujący zapłacił za przedmiot. Dostał pismo i od razu pisał o podanie numeru konta i informacji, że już wrócił z urlopu. Nauczka na przyszłość jest, a dla reszty oszukanych dobra wiadomość, że policja w miarę szybko reaguje na takie sprawy. Tu sprawa była o tyle skomplikowana że kupującym był oszust polak mieszkający w B**piiip**nie, a paczka poszła do (kolegi) odbiorcy w Polsce. Z tego co wiem, policja udała się do odbiorcy w celu zabezpieczenia przedmiotu sprawy. 

oznacz moderatorów