Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupujący chce zapłacić poza allegro lokkalnie i prosi o numer konta do wpłaty.
Jakie jest pytanie? 🙂
@Client:62033788
Najbezpieczniejsza dla każdej ze stron (ale szczególnie dla Ciebie) jest płatność bezpośrednio przez allegro.
Podanie numeru konta jest relatywnie bezpieczne aczkolwiek wiąże się to z pewnym - co prawda niewielkim - ryzykiem zostania oszukanym i dalszymi problemami.
@Client:62033788 nie jest to zabronione , ani w żaden sposób niebiezpieczne , poinformuj jednak klienta o kosztach dostawy bo z cennika allegro w takim przypadku nie skorzysta i sam również zweryfukuj ten temat .
@mdrogeria Pewne zagrożenia jednak są - co prawda szansa niewielka ale realna... było o tym na kanale YT 'poszukiwacze okazji' i opisywałem to już kiedyś na forum.
@komis-bell samo podanie numeru konta w żaden sposób , ALE !.... głupich nie sieją .
@mdrogeria Metodę oszustów opisałem tutaj.
@komis-bell czytałem ... kiedyś tam ...nawet miałem sytuację na ..LX , ale w porę mi się dzwonek włączył i odpuściłem .
Licho nie śpi 😟
@Client:62033788 Ty decydujesz jak sprzedaż, tu nie wolno robić transakcji poza Allegro, ale musisz mieć pewność że to nie jest oszustwo ponieważ podeśle Ci jakiś dowód że przelał i będzie chciał wysyłki, wysyłasz jak masz środki na koncie.