anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kupujący nie chce zwrócić towaru

MAMY ROZWIĄZANIE!
soyowohandmade
#8 Zapaleniec#

Jak chronić się przed praktykami kupujących, którzy nie chcą zwracać towarów? Kupująca zamówiła towar za znaczną kwotę, zgłosiła zwrot. Ja widząc, że nadała paczkę zwróciłam pieniądze. Kupująca niestety na kod nadania nadała inny towar, który też zwracała i składała reklamację do InPost żeby jej ten towar zwrócili. Założyła więc dyskusję, że wykorzystała kod nadania i nie może nadać paczki. Zapłaciłam za nową etykietę i wysłałam w dyskusji. Kobieta zakończyła dyskusję, ale do dziś paczki nie wysłała mimo próśb. To nie jest jeden odosobniony przypadek, co raz więcej osób nie chce zwrócić towarów. Co robić ? 

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9
mdrogeria
#21 Demiurg#

@soyowohandmade polecony z przedsądowym wezwaniem do wydania towaru , policja , zgłoszenie wyłudzenia 

oznacz moderatorów
w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@soyowohandmade Proszę, podaj numer zamówienia, o które chodzi. 

Wiktoria
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
soyowohandmade
#8 Zapaleniec#

f5c77830-8546-11ef-917b-ffcb94e4e8d0  ale jeszcze poczekam do 14 dni bo ma na to ta Pani czas. Tylko chciałam się dowiedzieć co robić w takich przypadkach jak sobie z tym radzić ? 

oznacz moderatorów
soyowohandmade
#8 Zapaleniec#

Drugie zamówienie o numerze 1889efa0-0609-11ef-8293-fb5c70ede8f2 to już nawet zostało przedawnione i je odpuściłam kupujący też nie zwrócił produktów a ja zwróciłam pieniądze. 

oznacz moderatorów
NipponShorty
#14 Krzewiciel#

To może nie zwracaj pieniędzy dopóki nie odzyskasz towaru?

oznacz moderatorów
soyowohandmade
#8 Zapaleniec#

No właśnie tak muszę robić 

oznacz moderatorów
w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@soyowohandmade Proszę, napisz do nas w tej sprawie przez formularz. Doradca wszystko Ci wyjaśni. 

Wiktoria
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

@soyowohandmade po co się spieszysz , masz pełne prawo wstrzymać zwrot środków do otrzymania przesyłki zwrotnej lub DOWODU jej nadania , numer przesyłki jaki otrzymujesz w zakładce ,, zwroty ,, nie jest nim  .

oznacz moderatorów
w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@soyowohandmade Dobrze, w takim razie skoro nie minęło jeszcze 14 dni, to dopytam odpowiedni zespół w kontekście drugiego zamówienia. Wrócę tu z odpowiedzią. 

Wiktoria
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów