anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kupujący nie odebrał przesyłki

waldemaro0
#7 Wielbiciel#

Witam.

Sprawa trochę skomplikowana. Sprzedałem towar prywatnie .Wysłałem przesyłkę ale nie paczkomatem tylko przez ruch. Wpuściłem się w maliny bo koszty wysyłki jak się wpisuje inpost to wyskakuje cena 8.99 a faktycznie jest 12.99 .Nie odliczam sobie przecież WAT.

Kupujący przesyłki nie odebrał bo stwierdził że ma nie po drodze. A ja sprawdziłem że do kiosku ma nieco bliżej .

I teraz podobno paczka została odesłana z powrotem ale gdy wpisuj nr mojego nadania to paczki nie ma . Kupujący chce już żeby wpłacić z powrotem pieniądze ,Allegro raz wydało decyzję że mogę się wstrzymać do czasu odzyskania przesyłki ale później zmieniło zdanie i żąda wpłaty . 

Poradźcie  jakie ja mam prawa w tym momencie.

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

xyz96
#21 Demiurg#

W aukcji kupujący wybrał InPost, a Ty nadałeś do punktu ruch? W takiem razie kupujący nie musi paczki odbierać, nie do tego punku ją zamawiał. Powinieneś oddać mu pieniądze. Twój błąd, oddaj, nie czekaj na blokadę konta.

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@waldemaro0 jaka metodę transportu wybrał kupujący? 11.99 to koszt wysłania paczkomatem tylko przez InPost. A paczka jeżeli nieodebrania to tak czy siak wróci do Ciebie. To spokojnie możesz oddać pieniądze

oznacz moderatorów