Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Ostatnimi czasy sprzedałem płytę główna + procesor i ram . Kupujący zgłosił reklamacje na Allegro ze nie działa ( nie wiedziałem tego wcześniej) i kupujący w dyskusji kazał mi wysłać pieniądze na numer który również podał w dyskusji. We wiadomościach na Facebook upierał się ze mam mu wysłać pieniądze to wysłałem . Kupujący mnie zablokował i zamknął dyskusje na Allegro. W dyskusji również napisał ze mi ja odeśle . Co zrobić
@DAWIDZAWADZKI boś jeleń nauczka na przyszłość, na reklamację się pierw odsyła, sprawdza a potem jak jest zasadna oddaje pieniądze,, lub wymienia na sprawny 🙂
Na AL nie znam się zbytnio, ale dlaczego dyskutowałeś z tym kupującym na FB?
W ofercie napisałeś że nie znasz stanu technicznego tej płyty - tzn czy działa czy nie?
Teraz to chyba tylko policja pozostaje, niestety...
A na przyszłość to załatwiaj wszystkie sprawy za pośrednictwem Allegro... Od tego jest czat i dyskusje... Po to są one, po to one są...
Teraz to napisz do niego że zgłosisz na Policję, zrobił Cie w bambuko, nie masz kasy ani towaru>rozumiem @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Moze Allegro wyśle do kupującego informację.
@DAWIDZAWADZKI Podaj proszę numer tego zamówienia, skontaktujemy się z kupującym.
@DAWIDZAWADZKI Skontaktujemy się z kupującym.
Dzien dobry, mam taki Sam problem. Srodki zostaly zwrocone do kupujacego natomiast towaru nie otrzymalam do dnia dzisiejszego, pomimo prob kontaktu mailowego, poprzez allegro jest cisza. Numer zamowienia : 21bfdde0-d6f4-11ed-8f33-9fdd8cf819d5
Czy moge rowniez prosic o interwencje w tej sprawie?
Dziekuje i pozdrawiam
@DAWIDZAWADZKI napisał(a):Ostatnimi czasy sprzedałem płytę główna + procesor i ram . Kupujący zgłosił reklamacje na Allegro ze nie działa ( nie wiedziałem tego wcześniej) i kupujący w dyskusji kazał mi wysłać pieniądze na numer który również podał w dyskusji. We wiadomościach na Facebook upierał się ze mam mu wysłać pieniądze to wysłałem . Kupujący mnie zablokował i zamknął dyskusje na Allegro. W dyskusji również napisał ze mi ja odeśle . Co zrobić
Złóż oficjalną skargę do allegro dokumentując iż kupujący zobowiązał się do zwrotu towaru.
Zgodnie z regulaminu allegro portal powinien dbać o bezpieczeństwo użytkowników zarówno kupujących jak i sprzedających (jeśli się nie mylę pkt 10,1 czy 10,2 ) więc niech domaga się udokumentowania zwrotu towaru lub wyciągnie konsekwencje wobec kupującego (który według tego co napisałeś złamał prawo nie dokonując zwrotu
Na przyszłość jeśli ktoś złoży reklamacje domagaj się zwrotu towaru do weryfikacji i dopiero po jego otrzymaniu i weryfikacji jeśli jest zasadna uznaj ją i dopiero wtedy dokonuj zwrotu środków.
Na przyszłość nie sprzedawaj rzeczy, których dokładnego stanu nie znasz. Albo sprawdzasz i wiesz, że działa, albo jasno piszesz, że może byc co najwyżej dla ozdoby bo nie działa.
Opis "nie wiem czy działa czy nie" kompromituje sprzedawcę i pozwala wykorzystać ten argument przeciwko niemu, co właśnie się stało.
@lady-szarlotka napisał(a):Na przyszłość nie sprzedawaj rzeczy, których dokładnego stanu nie znasz. Albo sprawdzasz i wiesz, że działa, albo jasno piszesz, że może byc co najwyżej dla ozdoby bo nie działa.
Opis "nie wiem czy działa czy nie" kompromituje sprzedawcę i pozwala wykorzystać ten argument przeciwko niemu, co właśnie się stało.
Pani tak poważnie, nie sprawdzenie towaru ma dopuszczać okradanie sprzedawce przez kupującego.
Sugeruje Pani że sprzedając odzież mam przymierzać każdą kurtkę przeciwdeszczową sprawdzając jak się zachowa podczas deszczu.
Kupujący złożył reklamację a sprzedawca zachować się naiwnie przyjmując reklamację i dokonując zwrotu przed otrzymaniem towaru wierząc w uczciwość kupującego.
Pani podejście tylko potwierdza że nie warto iść na rękę kupującym wierząc w ich uczciwość.
Autor posta założył już kilka wątków na ten temat w których jak widać ludzie zmarnowali tylko czas... 😮 😮 😮
Chyba szkoda się produkować bo jak widać... wyszło jak wyszło i wyszło co wyszło.
i jeszcze jeden jakoś ale nie chce mi się już szukać.
@DAWIDZAWADZKI hej mógłbym Cię prosić o kontakt mailowy? [edycja]. Bardzo ważna sytuacja związana z tą samą osobą.