Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, mam obawy, że kupujący, który wylicytował moją aukcję nie zapłaci za paczkę pobraniową (podane dane osobiste wyglądają na fake, nie odbiera telefonu, nie odpisuje na SMS, a cena za którą przedmiot został wylicytowany jest bardzo atrakcyjna).
Metoda dostawy: Paczkomat Inpost Allegro pobraniowo
Czy jeżeli kupujący nie odbierze i nie zapłaci za paczkę to będę stratny dwukrotność wysyłki?
Czy mam możliwość anulowania transakcji? Czy w takim wypadku zostaną mi zwrócone koszta prowizji?
Dodam, że jestem osobą prywatną (nie mam własnej działalności), a przedmiot został wylicytowany za pośrednictwem zwykłego allegro (nie lokalnie)
@KulikGame Umowa zawarta, powinieneś wysłać. Na przyszłość : nie oferuj pobraniówek ( jest tu wiele wątków o nieodbierających klientach). Tak, jak nie zapłaci - będziesz stratny w dwie strony. I pozostanie sąd. Jeżeli masz podejrzenie, ze konto jest fake : zgłoś swoje watpliwości do Allegro : https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajacych/kontakt-z-klientem/dane-kupujacego-sa-niepelne-lub-niepra...
@KulikGame w inpost płaci się w jedną stronę za wysyłkę. Zwrot nie dorenczonej paczki jest darmowy. Na przyszłość nie udostępniaj pobrań tym bardziej że jesteś osobą prywatna
@Client:44052296 Owszem, ale w smarcie. I nie myl zwrotu z niepodjęciem przesyłki przez adresata.
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
@Knowhere paczki allegro paczkomatowe niepodjęte wracają za darmo bez różnicy czy smart czy nie 🙂
@KulikGame, widzę, że otrzymałeś odpowiedź mailową na swoje zapytanie. Zgadzam się z @pinsplash - jeśli Kupujący nie odbierze przesyłki pobraniowej, masz prawo domagać się naprawienia szkody (koszty związane z nieodebraną przesyłką) z tytułu art. 471 KC. Podkreślam słowo "jeśli", ponieważ wcale nie jest powiedziane, że tak się stanie.
Daj proszę znać, jak skończyła się ta sprawa.
Jeśli dane wyglądają na fake'owe i nie ma kontaktu to ja bym się wstrzymał z wysyłką. Bedziesz stratny za wysyłkę w obie strony i nikt Ci tej kasy nie zwróci.
Kartę wysłałem, zaryzykowałem.
Od 10 siedzi w paczkomacie. Napisałem SMS, dla kupującego z informacją, że paczka na niego czeka. Informacji zwrotnej nie dostałem.
Czekam na dalszy rozwój i mam nadzieję, że odbierze paczkę
A ja bym nie wysyłał. Piszesz do All że masz podejrzenie, że kupujący podał niewłaściwe dane teleadresowe (powód - nie odbiera tel.) i prosisz All o weryfikację danych.
@KulikGame Wycofaj pobrania, potrzebne Ci są problemy?