Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_ @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Witam, przychodzę z niemiłą dla mnie sytuacją ponieważ kupujący po otrzymaniu produktu utworzył dyskusję( produkt był taki sam jak w ogłoszeniu nic innego nie było) i napisał że chce zwrot odpisałem ze jak iż jestem osobą prywatną nie muszę go uznac.Kupujacy po tych słowach zaczął pisać ze produkt nie jest orginalny itp. Po czym odpisałem ze produkt zgadza się z ogłoszeniem i w 100 % jest orginalny. Po 2 dniach kupujący zakończył dyskusje, myślałem że wszystko ok i po sprawie po czym dostaje maila że allegro uznało wniosek kupującego.Allegro nawet nie podjęło próby kontaktu. Czuję się oszukany ponieważ produkt byl zgodny z opisem i teraz muszę zwrócić pieniądze i zostanę bez produktu a nie był to produkt tani ponieważ był za parę set złotych. Czy da się odzyskać produkt lub nie zwracać pieniędzy?
@MaksRhoades numer dyskusji masz w adresie strony w przeglądarce, to ten ciąg znaków na końcu adresu:
https:_//allegro_pl/moje-allegro/sprzedaz/dyskusje/f6a40f73-b785-4da7-s182-4f5230g67e48
(0468f66e-237e-41db-97bb-720378f23516)
numer dyskusji 08206283-b5fe-4bef-a70c-ba162f978b2d
@MaksRhoades Dziękuję, skonsultuję tę sytuację z zespołem i wrócę do Ciebie z odpowiedzią, gdy dostanę informacje w Twojej sprawie.
Otrzymałem taką wiadomość od allegro proteck "Kupujący zgłosił, że otrzymał podrobiony towar." Choć towar jest orginalny
@MaksRhoades być może kupujacy nswoich codziennych leków nie wziął albo....... faktycznie cos jest nie tak.
Jesli jednak jestes pewny swego to trzymaj sie swojej wersji.
Zawsze też mógł podmienić swoją podróbkę na Twój oryginał.
i nic więcej ? w jaki sposób kupujący stwierdził, że to jest podróbka ? bo przecież allegro na jakiejś podstawie musiało to potwierdzić. Podejrzewam, że to kolejny przykład w jak prosty sposób można wyłudzić odszkodowania z POK. Wystarczy, że stwierdzimy iż coś jest nieoryginalne i kasa wraca. Ciekaw jestem jakie procedury zostaną w wdrożone, żeby zapobiec tego typu sytuacjom. Na tą chwilę, Allegro Protect jest programem wręcz stworzonym dla wyłudzaczy i oszustów, a płacić za to będą sprzedawcy, czyli my wszyscy.
Odpowiedziałem na maila "że bezpodstawie uznali zwrot chociażby towar był orhinalny.I że nawet nie skontaktowali się że mna w tej sprawie. Teraz czekam na odpowiedź
@mikeza hmmm... mam ochotę zamówić coś z Chin i zgłosić do AP, że np. wyciąg z rogu jednorożca nie jest oryginalny...
Przykre jest to jak allegro robi sprzedawców w ch*ja i zostawia ich na lodzie bez produktu i pieniądzy
@medalik_2009 zacznij od startego na proszek penisa bawołu.
Saldo się wyzerowało wiec sprawa się zakończyła dobrze
Czyli warto walczyć, pytanie tylko dlaczego Allegro tak postępuje?
Moim zdaniem warto walczyć.Z allegro to nawet nie wiem ważne że się udało wywalczyć sprawiedliwość
🌲Nie ma odpowiedzi?🤔🌲
Czekam na nią