Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry , Kupujący otworzył dyskusje 11 sierpnia pisząc że nie otrzymał zamówienia dwóch monet po 4,49 , zamówienie zostało wysłane 1 Lipca dostarczone i odebrane 7 Lipca pytałem na poczcie - od początku pisałem grzecznie że wyjaśnię sprawę napisałem o tym wszystkim też pisząc na wiadomości prywatne allegro - ale w sumie od początku kontaktu z tą osobą niema od wczoraj nic nie odpisywała nie odpisuje - dzwoniłem kilkukrotnie ale nie odbiera telefonu zostawiłem wiadomość na poczcie głosowej - bardzo proszę o radę lub zareagowanie aby ta osoba się odezwała - aby wyjaśnić tą sprawę , mogę jeśli można podać nr przesyłki - po wpisaniu status pokazuje - odebrana ,
Nazwa zdarzenia Data i czas Jednostka pocztowa
| Nadana | 2025-07-01 11:28:15 | Placówka Pocztowa Niepołomice |
| W transporcie | 2025-07-01 15:00:00 | - |
| W doręczeniu | 2025-07-07 09:56:20 | Placówka Pocztowa Wołów |
| Doręczona | 2025-07-07 14:18:48 | Placówka Pocztowa Wołów |
allegro ci powie ze ten status ma charakter tylko informacyjny, ale już nie dowodowy. bedziesz musiał uzyskać kopię potwierdzenia odbioru podpisanego przez klienta.
Dwa - jak to była metoda odstawy? Nie był to list do skrzynki?
Cześć był wysłany list ekonomiczny polecony ekonomiczny - pytałem o wydanie dowodu odbioru przez klienta na poczcie - dostałem odpowiedz ze nie dostanę - ale pokazała mi na ekranie podpis odbioru przesyłki
trza se było zdjęcie zrobić
wątpię by pozwolili.
idzie po protecta. albo odebrał ktoś z rodziny
Widać ewidentnie że odebrał przesyłkę - a chce może proteca ?
@AleMotyw6 zamieść proszę w dyskusji potwierdzenie nadania przesyłki z widocznym adresem doręczenia. Dyskusja z kupującym nie jest publiczna, a właśnie o zamieszczenie tego potwierdzenia zostałeś poproszony przez pracownika Allegro.
Myślałem że dyskusja z klientem jest publiczna - Ok przesłałem potwierdzenie nadania do tej dyskusji
Zgłoś reklamację tej przesyłki. Powołaj się w niej, że adresat twierdzi że jej nieotrzymał. Poproś w niej, aby w razie doręczenia, udostępnili ci kopię pokwitowania doręczenia z podpisem odbiorcy.
Reklamację możesz zgłosić na stronie https://ereklamacje.poczta-polska.pl/wniosek_reklamacyjny/customer-type
Przesłałem do dyskusji także strone e monitoring poczty i nr przesyłki
@AleMotyw6 super, dajmy jeszcze czas kupującemu na odpowiedź, ostatnia wiadomość zamieścił wczoraj, więc poczekajmy jeszcze. Daj proszę znać tutaj jutro wieczorem, gdyby nie odpisał.
Ok Serdecznie Dziękuję 🙂 Dobrej Nocki 🙂
Emonitoring nie ma wartości dowodowej. Dlatego w takich przypadkach składa się reklamację. Odpowiedź ma już wartość dowodową.
bardzo bym Panią moderatorkę prosił o pomoc w tej sprawie
@AleMotyw6 oczywiście pomogę, ale na razie musimy poczekać na odpowiedź kupującego w dyskusji.
Dzień dobry , Niestety wspomniany klient dziś też nie odpowiada na dyskusje którą sam założył , także nie odpowiada na wiadomości pisane w allegro (to miejsce wiadomości gdzie można na przykład po zakupie wysłać wiadomość ) , dzwoniłem przed chwilą nie odbiera telefonu ? o co chodzi
O to chodzi że jak minie 14 dni dyskusji oznaczy jako nierozwiązana o dostanie zwrot pieniędzy z allegro
kupijacy nie ma obowiązku wypowiadać się w dyskusji. Tylko ty musisz się udzielać
Jak zaznaczy ze nierozwiązana - to co dalej allegro mnie ukaże - a jemu da pieniądze ? przecież to nienormalny kraj był całkiem
@AleMotyw6 na razie wstrzymaj się proszę z kolejnymi próbami kontaktu telefonicznego z kupującym. Poprosiłam o naszą wypowiedź w dyskusji.
Spokojnie, na pewno nie będzie tak, że kupujący nagle oznaczy dyskusję jako nierozwiązaną, a Ty zostaniesz ukarany, nie tak to działa.
Ok naprawdę bardzo dziękuję 🙂