Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupujący otrzymał nieprawidłowy towar wiec odezwał się w dyskusji o zamianę. Został mu wysłany prawidłowy. Kupujący zrezygnował z zakupu i zrobił zwrot ( aa tą chwilę nie wiem czy prawidłowy towar został wysłany), który został rozpatrzony pozytywnie. Między czasie dyskusja przerodziła się w reklamację i została przeze mnie rozpatrzona negatywnie ze względu na wymogi musiałem objąć stanowisko ponieważ klient nie zamknął dyskusji.
Klient może w tej chwili skorzystać z allegro protect, może nie wysłać mi towaru dosłanego na własny koszt dodatkowo dostał zwrot pieniędzy za pośrednictwem allegro zwroty.
Jak zapobiec takim sytuacją w przyszłości? Czy allegro planuje zablokować możliwość reklamacji i zwrotu jednocześnie?
Od początku to była reklamacja, klient otrzymał nieprawidłowy towar i tak powinno być załatwiane aż do zakończenia dyskusji. Nie bardzo wiem jakim prawem przyjąłeś odstąpienie od umowy i zwróciłeś pieniądze skoro nie została zamknięta sprawa reklamacji (klient zrezygnował z zakupu).
Wszystko się zgadza klient upiekł dwie pieczenie przy twojej pomocy a teraz piecze trzecią przy pomocy protect...
A w dyskusji masz obowiązek zażądać zwrotu wszystkich przesyłek, możesz klientowi wysłąć opłacone etykiety. Jeżeli będzie domagał się odszkodowań poinformuj o zwrocie pieniędy, ujawnij dowód wpłaty.
Żeby nie stracic punktów należałoby doprowadzić do zaknięcia dyskusji jako rozwiązanej przez klienta. Mało prawdopodobne ale próbuj ale dopiero po załatwieniu wszystkich problemów.