Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Od 26 grudnia Allegro dodało mój rejon wysyłkowy (05-300) do obsługiwanego przez Kuriera Allegro One. Udostępniłem więc ten rodzaj wysyłki. Od tego momentu 2 kupujących wybrało ów wysyłkę. Dzisiaj, podczas nadawania przesyłek otrzymałem wiadomość, że:
"Pole "Dane nadawcy" zawiera błędne dane: Kod pocztowy nadawcy znajduje się poza obszarem One Kuriera".
No to jak jest z tym obszarem obsługiwania przez One Kuriera?
No i co ja mam teraz zrobić z tymi 2 zamówieniami?
Czy w książce adresowej WzA masz ten sam adres, kod o którym myślisz?
Tak, jest ten sam kod.
@mplaptonik zrzut, jaki załączyłeś nie pochodzi ze strony dotyczącej Allegro One Kuriera, tylko Allegro One dlatego jest tam informacja, "Twoje przesyłki obsłuży DPD i UPS".
Tutaj możesz sprawdzić dostępność Allegro One Kuriera, niestety nie obsługuje Twojego kodu pocztowego, w tej sytuacji nie nadasz przesyłek tą metodą, sprawdź proszę, czy masz możliwość w Ustawieniach dostawy odznaczyć Allegro One Kurier?
Tak, mam taką możliwość. Od razu to zrobiłem.
Czyli co, pozostaje mi przeprosić klientów i anulować zamówienia?
Wczoraj dostałem też @ od Allegro, w którym informują mnie, że 28 stycznia zostanie dodana do mojego cennika metoda wysyłki Allegro One Kurier. Więc jutro będę mógł nadać przesyłki dla tych 2 zamówień?
@mplaptonik obawiam się, że nie będzie to możliwe i konieczne jest anulowanie tych zamówień, ale jeszcze o to dopytuję, więc poczekaj proszę na odpowiedź.
OK. Póki co, poinformowałem kupujących o zaistniałej sytuacji.
@mplaptonik przepraszam, że czekałeś!
Otrzymałam informację, że jeżeli dzisiaj kod będzie w obszarze Allegro One Kuriera to nadanie tych przesyłek powinno być możliwe.