Dzień dobry.
Nadałam paczkę do klienta dnia 17 luty, o godz. 10:42, jednak kurier nie odebrał przez cały dzien tej paczki - zrobił to nastepnego dnia o godz. 14:57.
Druga sytuacja, to nadanie paczki do klienta 15 lutego o godz. 20:55 (niedziela), kurier odebrał prawidłowo nastepnego dnia, tj. 16 luty, o godz. 15:14. Paczka do klienta powinna zostac dostarczona nastepnego dnia 17 luty, jednak tak sie nie stało, została wydana do doręczenia wczoraj, 18 luty.
W obu przypadkach nie zawiniłam ja, tylko kurier/przewoznik, a dzisiaj widzę, ze z tego tytułu zostały mi odjęte punkty jakości wysyłki.
Wiem, ze nie da fizycznie sprawdzac z Waszej strony kazdej takiej sytuacji, dlatego zgłaszam sprawę tutaj i proszę o naprawienie tego błędu.
Zamowienie nr 1: InPost 620999695643300678463691
nr zamowienia: a3266280-08e9-11f1-9293-637f618f7d7c
Zamowienie nr 2: Allegro A003UGIQ51
nr zamowienia: 5e7a1da0-0b70-11f1-b1e4-5b6818ce7898
Pozdrawiam,
@Zaczarowany_Box Cześć. Zamówienie drugie nie zostało odebrane z automatu tego samego dnia, ponieważ włożyłaś paczkę do automatu po godzinie granicznej dla tego automatu. (jest to godzina 10:00) Kurier prawidłowo zabrał paczkę następnego dnia. Stąd wynika opóźnienie, a co za tym idzie obniżenie punktów w jakości sprzedaży.
Godziny graniczne dla danego kodu pocztowego sprawdzisz na tej stronie.
W zamówieniu drugim, paczka dotarła do klienta na czas według czasu dostawy. Nie otrzymałaś minusowych punktów za miarę Wysyłka w terminie. Nie otrzymałaś jedynie punktów za Szybką wysyłkę. ( w tej mierze nie otrzymuje się minusowych punktów)
Dziękuje bardzo za wyjaśnienie. Jeśli chodzi o punkt pierwszy, to kurier zawsze odbierał po godz 12stej, dlatego byłam pewna, ze godzina graniczna jest w okolicach 12stej (przyznam sie bez bicia, ze nie sprawdziłam jaka jest konkretnie godzina graniczna w moim miescie) - mój blad.
Natomiast jesli chodzi o sprawe druga, to paczka nie dotarła na czas do klienta, bo powinna dotrzec nastepnego dnia - dotarła dwa dni pozniej, czyli przez to nie otrzymałam punktów za szybką wysyłke.
Pozdrawiam,
@Zaczarowany_Box Tak tutaj wszystko się zgadza.
Czas dostawy Inpost od momentu odebrania paczki to 1-2 dni robocze, więc to, że paczka nie została dostarczona w poniedziałek (w dniu odebrania paczki) jest całkowicie prawidłowe.
Paczka została dostarczona w ciągu dwóch dni.
Nie otrzymałaś za to zamówienie punktów minusowych. Jedynie nie otrzymałaś dodatkowych za Szybką wysyłkę.