Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
7 października 2025 r. udostępniliśmy Wam nową zakładkę, w której w prosty sposób zgłosicie problem z podjazdem kuriera. Dzięki temu szybciej będziemy wykluczać ze statystyk zamówienia wysłane z opóźnieniem z winy przewoźnika i zyskacie szansę na lepsze wyniki w Jakości sprzedaży.
Zgłoś problem z podjazdem kuriera znajdziecie:
Tutaj macie instrukcję, jak krok po kroku zgłosić problem z podjazdem.
Kiedy wykluczymy zamówienia automatycznie
Automatycznie wykluczymy zamówienia, które spełnią wszystkie poniższe warunki:
Te zamówienia wykluczymy ze statystyk najpóźniej dzień po przewidywanym dniu dostawy, który klient widział w ofercie w momencie zakupu. Nie musicie więc kontaktować się z nami w ich sprawie. Informacje o wykluczeniu danego zamówienia znajdziecie w raporcie skuteczności wysyłki.
@nat_not aż taki to problem że wprowadziliście dedykowaną zakładkę 😄
@kostas11 Problemy z podjazdem kuriera zdarzają się u wszystkich przewoźników i mają negatywny wpływ na Jakość Waszej sprzedaży. Często zgłaszacie nam, że w statystykach pojawiają się spadki związane właśnie z nieodebraniem paczki w terminie - to dlatego wprowadziliśmy usprawnienie, żeby szybciej móc Wam pomóc.
@nat_not czy po zgłoszeniu przez dedykowaną zakładke zlecenie podjazdu zostanie ponowione?
Przykład: mam paczke na orlen,kurier nie podjeżdza .W kolejne dni nie ma zamówień dla orlenu
Rozumiem zgłoszenie przez zakładke w celu wykluczenia ze statystyk, ale co z oczekującą nieodebraną paczką?
My po złożeniu zlecenia podjazdu nie mamy możliwości jego ponowienia ...........
@_Likos_ Nie, zgłoszenie przez formularz nie powoduje ponownego zlecienia podjazdu.
@nat_not wiec jak mamy zamówić ponowny podjazd? Zdaje sie że tylko przez reklamacje przesyłki bo innej możliwości nie ma.
Ergo zupełnie nic sie nie zmienia - zakładka zupełnie zbędna a sprawe trzeba bedzie załatwiać tak jak dotychczas, reklamacja do allegro, wykluczenie i zamówienie ponownego podjazdu przez ubsługe allegro 😞
@_Likos_ Nowa zakładka ma przyspieszyć proces wykluczania opóźnionych zamówień ze statystyk Jakości sprzedaży. Dodałam kilka zdań w poście, żeby nie było wątpliwości.
Nowa zakładka ma przyspieszyć proces wykluczania opóźnionych zamówień ze statystyk Jakości sprzedaży
@nat_not a ja głupi myślałem, że to miejsce składania reklamacji w celu uzyskania odszkodowania przewidzianego prawem
oj jaki ja jestem frajer 🙂
Natalia, dzień dobry, takie pytanie, cytuje
Przez zakładkę Zgłoś problem z podjazdem kuriera możesz zgłaszać problemy:
Twoje zgłoszenia mogą dotyczyć między innymi:
Abyśmy mogli pozytywnie rozpatrzyć Twoje zgłoszenie, musisz załączyć do niego pliki, które potwierdzą, że podjazd został poprawnie zamówiony – na konkretną datę i godzinę.
Takim potwierdzeniem może być między innymi:
Chodzi o podjazd stały, taki mam np dla One Kurier.
Jakiego typu plik, w sensie co ma w nim być, mam wstawiać aby udowodnić ze podjazd został zlecony poprawnie? Z góry dziękuje.
@serwis-texas dziś pisałem taką reklamacje. Nic nie dołączałem ( choć faktycznie była taka możliwość) należało tylko podać numer paczki albo numer zamówienia.Przecież reszta jest w systemie allegro
Podziękował 🙂