anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Maile z Allegro "ureguluj rachunek w Allegro" BEZ nr konta

MAMY ROZWIĄZANIE!
gormit_gormit
#9 Pomysłodawca#

Od listopada 2019 r. Allegro w mailach o opłatach za prowizje za korzystanie z Allegro (maile o tytułach "ureguluj rachunek w Allegro") usunęło numer konta, na który trzeba wpłacać pieniądze. Pozostał tylko przycisk "zapłać teraz" przenoszący do "Mojego Allegro". Wcześniej nr konta, nazwa banku i pełne dane allegro figurowało w wiadomościach e-mail.

PROSZĘ O PRZYWRÓCENIE NR KONTA W MAILACH.

Jest mi to potrzebne do opłacania rachunków na rzecz Allegro przez serwis pośredniczący w płatnościach (dokładnie serwis "Moje Usługi" prowadzony przez Bank ING), który kwoty rachunków i nr konta do wpłat automatycznie zczytuje z wiadomości e-mail. Jeśli brakuje nr konta, system operacyjny do wpłat go nie widzi, co pozbawia mnie możliwości wpłacania na konto Allegro w ten sposób.

Dlaczego Allegro w ogóle usunęło nr konta z maili???

Proszę o przywrócenie!!!! Co Wam szkodzi przywrócić???

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6
a_brod
#12 Orędownik#

To wszystko widać po kliknięciu w "Zapłac teraz" z e-maila, następnie "zapłać" na stronie i wybierasz PRZELEW TRADYCYJNY.  Wtedy są wyświetlone wszystkie dane potrzebne do wykonania przelewu.

Endrju
oznacz moderatorów
gormit_gormit
#9 Pomysłodawca#

a_brod - nie rozumiesz problemu. Ja wiem, jak zapłacić i na jaki nr konta, jednak system usług płatniczych "Moje usługi" nie wie, że ma w ogóle zapłacić, bo nie rozpoznaje powiadomień e-mail które NIE ZAWIERAJĄ NR KONTA do wpłaty. Dawniej Allegro podawało nr konta w mailu, więc nie pojmuję po co ta zmiana - w tym przypadku na gorsze

oznacz moderatorów
pogotowie-it
#13 Ambasador#

@gormit_gormit 

A jaki problem przepisać nr konta, albo wpisać nr konta do książki adresowej na koncie w swoim banku?

Może powiesz jaki masz "system usług płatniczych", bo tak to Ci nikt nie pomoże

oznacz moderatorów
gormit_gormit
#9 Pomysłodawca#

Nie rozumiesz i nie przeczytałeś mojego wpisu - a komentujesz. Jest napisane powyżej, że chodzi o serwis "Moje usługi", który automatyzuje pobiera dane do wpłat, ale bez nr konta w mailu z Allegro jest to niemożliwe. Nie jest to ani bank ani książka adresowa do przelewów. 

Czekam na konkretną odpowiedź pracownika Allegro, dlaczego usunęliście nr konta do wpłat za korzystanie z allegro z powiadomień e-mail, a raczej PROSZĘ O PRZYWRÓCENIE formy sprzed listopada 2019 r. która była dobra.

oznacz moderatorów
msniezek
Administrator
Administrator
Ekipa Gadane

@gormit_gormit ta zmiana jest związana ze zmianami w polskim prawie (w szczególności z Ustawą z dnia 12 kwietnia 2019 r. o zmianie ustawy o podatku od towarów i usług oraz niektórych innych ustaw - Dz.U. 2019 poz. 1018). Dostosowując do nich nasze systemy byliśmy zmuszeni nieco skomplikować proces przypisywania subrachunków bankowych do kont w Allegro. To z kolei spowodowało, że generowanie ich i umieszczanie w comiesięcznym mailingu stało się mocno utrudnione. Dodatkowo z naszych danych wynika, że większość z Was opłaca należności szybkimi przelewami i nr konta im niepotrzebny.

Twoje zgłoszenie jest pierwszym tego rodzaju. Jeżeli okaże się, że takich osób jest więcej, przeanalizujemy to ponownie.

Maciej Śnieżek
   Menedżer Społeczności

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
kolorowe_bzy
#8 Zapaleniec#

no tak

oznacz moderatorów