Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam problem z konfiguracją przesyłek w moich ofertach na Allegro. Ustawiłem opcję „1 przesyłka – 1 paczka”, a dla drugiego produktu ustawiłem limit 5 sztuk, co powinno oznaczać, że w jednej paczce mieści się maksymalnie 5 produktów. Niestety, gdy klienci zamawiają kilka produktów, system nie dzieli zamówienia na osobne paczki, co sprawia, że paczka jest za duża, aby zmieścić się w paczkomacie (InPost). Dla jednego produktu paczka jest już na styk, więc dodanie kolejnych produktów powinno powodować automatyczny podział przesyłki na dwie paczki. Jednak tak się nie dzieje i zamówienie jest traktowane jako jedna paczka, przez co nie mieści się do paczkomatu. Prośba o pomoc:
@PrzysmakNatury w Twoich ofertach najmniejsza ilość sztuk w paczce to 4. Czy możesz podać przykład oferty o której piszesz, czy chodzi o to, że te limity nie łączą się jeśli kupujący kupują w różnych Twoich ofertach? Wtedy sprawdź proszę czy masz ustawiony odpowiedni sposób łączenia cenników dostawy.
tutaj mam przykładowe zdjęcia i o to mi chodzi bardziej, że nie dzieli mi zamówień chociaż mam ustawione, że 5kg tylko 1paczka się mieści. Klient domawia 2 produkt i dzieli paczek.
ustawienia
@PrzysmakNatury tak jak napisała @la_nika, w tym artykule masz dokładnie wszystko wyjaśnione.
Masz ustawione różne cenniki w swoich ofertach:
- 16688477228 - do paczkomatu max 4 sztuki,
- 16760570905 - do paczkomatu max 1 sztuka.
Abyśmy zamówienia z poszczególnych ofert zaliczyli jako osobne przesyłki, a kupujący zapłacił za każdą z nich, musisz w zakładce Ustawienia dostawy zmienić sposób łączenia cenników w części Koszt dostawy dla kupującego na Suma dostaw.