Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witajcie. Chcę wysyłać paczki z managera paczek. W przypadku opcji ze Smartem, wszystko gra, natomiast co się dzieje gdy ktoś wybierze Paczkomat i nie łapie się na Smarta? W Managerze Paczek koszt Paczkomatu Gabaryt A to 16.99 zł. W przypadku gdy ktoś zamawia produkt za 10 zł - płaci 19,99 zł, a ja muszę doładować konto na 16.99 zł? Przecież to totalnie nieopłacalne. Jak rozwiązujecie takie problemy?
Prawidłowo importujesz ?
Jak się nie łapie na smarta to płaci 9.99zł za wysyłkę. I dokładnie tyle za nią płacisz w menedżerze import z allegro. Etykietę robisz dokładnie tak samo jak smartową tylko zamiast pobrać za nią 0.00zł to pobiera 9.99zł więc musisz tę kasę najpierw wpłacić.
Jeszcze żadnej przesyłki tak nie zrobiłam, czekam aż będzie mi to działało przez BaseLinkera. Natomiast te ceny widzę w zakładce PŁATNOŚCI w Managerze Paczek.
Z baselinkera nie korzystam, bo ja tylko malutki żuczek tu. Ale wysyłam kilkadziesiąt przesyłek w miesiącu, z czego połowa bez smart. I zawsze pobiera 9.99zł. Tylko musisz przez import z allegro drukować. Zresztą z tej pierwszej zakładki przez wyślij przesyłki nawet byś nie dała rady drogiej etykiety wydrukować, bo jest na to blokada gdy dany mail lub telefon oczekuje w allegro na etykietę.
Nie widać zdjęcia, nie masz poziomu na forum. Daj chwilę spróbuję jakiś zrzut zrobić.
Czyli, żeby wysłać przypuśćmy 2 paczki z paczkomatami poza Smartem musze doładować konto na 33,98 zł a od klientów otrzymam 19.98 zł. Coś jest nie tak...
O! Po zaznaczeniu tak jak na obrazku, również wyświetla mi się do paczek poza Smartem 9.99. Kurczę, dzięki wielkie! 🙂 Czyli wszystko gra 🙂
Jak wygląda doładowywanie konta? Najpierw generuje się etykiety a potem się to opłaca? Czy jak to wygląda?
Możesz najpierw naszykować, a potem wpłacić, możesz wpłacić zawczasu jak wolisz. Byle przed drukiem opłacić. Blikiem czy kartą od razu doładujesz.
Tylko problem w tym, że jak chcę doładować to wychodzi mi cennik ten za 16.99 zł 😕 A też nie wiem jak to będzie wyglądało z poziomu BaseLinkera.
Wchodzi taki cennik jaki sobie zaznaczysz. Możesz oznaczyć dokładną ilość danych przesyłek i wyliczy dokładna kwotę lub nie zaznaczać nic i np sobie wpłacać po 100zł jak braknie kasy.
właśnie taki cennik mi wychodzi. czyli jak doładuję konto przypuśćmy na 2 paczki poza Smartem za 16.99 to będe miała na koncie 33.98 ale będe mogła wysłać więcej niż 2 paczki licząc, że 9.99 jest za jedną? Czy pobierze 16.99 zł za jedną? Trochę to zagmatwane dla mnie..
Tak będziesz mogła wysłać więcej niż 2 paczki za 9,99 zł.
Dziękuję Wam za pomoc. Wszystko gra i buczy 🙂
@lookrowana musisz mieć środki na koncie żeby zadziałał przycisk ,, opłać ,, możesz podpisać umowę z Inpost wówczas będziesz płacił za fakturę 1 raz w miesiącu
Tylko ja nie będę robiła tego ręcznie, tylko BaseLinker będzie wszystko pobierał. Mam zagwostkę z tym doładowaniem konta.
Ale BL wyśle szyfrowany e-mail do menadzera, więc to automatycznie będzie 9,99 zł.
Co do opłat nie wiem, mam umowę i FV