anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

manager paczkomaty inpost - problem z importem

Wyd_Eurograf
#10 Popularyzator#

Od trzech dni obserwuje problem z importem przesyłek Allegro. Po wciśnięciu przycisku "przygotuj" nic się nie dzieje (ostatnim razem trwało to około godziny zanim paczki pojawiły się w zakładce "przesyłki" i była możliwość ich opłacenia, dzisiaj czekam już ponad 1h i nic). Dzieje się tak pomimo pojawienia się w zakładce "zamówienia allegro" przygotowanych przesyłek, a także próbując jeszcze raz zaimportować daną przesyłkę  w przypadku SMART jest ona już płatna, więc InPost odnotował zaimportowanie.

Allegro poprosiło mnie o kontakt z InPost i muszę przyznać, że ich odpowiedź "urzekła mnie".   @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_  Proszę Allegro o odniesienie się do słów InPost: "Import danych z aukcji Allegro może trwać do 8h." I nie są to słowa rzucone przez nich na wiatr, bo... jakąkolwiek pomoc uzależniają od upłynięcia właśnie 8 GODZIN od próby wygenerowania przesyłek: "Jeśli po wykonaniu powyższych czynności oraz upływie 8h problem dalej będzie występował, proszę o podanie następujących danych(...)". Powyższe czynności to ponowne zalogowanie itd., więc nic co rozwiąże problem.

Ciekawe jak Allegro widzi te 8h w kontekście naciskania na sprzedających, aby oferowali jak najszybszą wysyłkę?

oznacz moderatorów
1 ODPOWIEDŹ 1

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Wyd_Eurograf Konsultowałam Twoje zgłoszenie z naszymi ekspertami z Inpost i w większości sytuacji import danych trwa do paru minut. Wyłącznie w skrajnych przypadkach może potrwać to dłużej, maksymalnie do ośmiu godzin. Dlatego jeśli Twój problem jest nadal aktualny, daj proszę znać, będziemy działać. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów