Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, chce wysłać przez allegro suus logistic szafę składająca sie z 10 paczek, będzie to przesyłka niespaletyzowana (nadawana luzem) mam obliczony koszt takiej wysyłki, czyli dodana waga każdej paczki wyszło mi 342kg z cennika wychłodzi ze zapłacę za wysyłkę 182,50zł. Moje pytanie czy te paczki moga być se luzem tak ooo? Każda paczka ma inny wymiar, na paletę sie nie zmieszczą, długość powyżej 2m.
@dorameble mogą być nadane luzem bez palety, ale zwracam uwagę, że przy obliczaniu kosztów przesyłki bierzemy pod uwagę wagę rzeczywistą (czyli dodana waga każdej paczki) lub wagę gabarytową, którą obliczamy na podstawie sumy objętości rzeczywistych (wraz z opakowaniem) poszczególnych elementów (paczek, palet), które wchodzą w skład pojedynczej przesyłki. Wyliczamy to na podstawie przelicznika1 m3 objętości rzeczywistych (wraz z opakowaniem) to 250 kg wagi gabarytowej.
Koszt dostawy rozliczany na podstawie cennika gabarytowego określamy zawsze według wyższego parametru. Jeśli waga rzeczywista palety, jest niższa niż waga gabarytowa – do określenia kosztu podstawowego dostawy pojedynczej palety wykorzystamy wagę gabarytową.
Tak wiem waga rzeczywista paczek 342kg z 10 paczek i waga gabarytowa w m3 u mnie wyszła 0,804m3x250=201 czyli waga rzeczywista jest brana pod uwagę. Chodziło mi tylko czy te paczki mogą byc tak luzem.
A czy bez podpisanej umowy z suus nie wyśle na razie tej przesyłki? Mam taka wysyłke na dniach do zrobienia i szukam jak to wysłać w rozsądnej cenie do klienta.
@dorameble dziękuję za wiadomość! Tak, aby zacząć nadawać przesyłki z Allegro SUUS Logistics, powinieneś zgłosić się do SUUS Logistics za pomocą formularza kontaktowego.
W ciągu kilku dni przedstawiciel SUUS Logistics skontaktuje się z Tobą i ustali warunki podpisania umowy.
Metoda dostępna jest cenniku dostawy w sekcji Sposób rozliczeń Allegro Mix. Możesz ją udostępnić w swoich ofertach na dwa sposoby:
- w Ustawieniach dostawy po tym, jak klikniesz [Dodaj nowy cennik] lub zmienisz jeden z tych, które już masz dodane,
-w formularzu wystawiania oferty po tym, jak w sekcji Dostawa i płatność klikniesz [Dodaj cennik dostawy].