anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nadanie paczki przez paczkomat

Client:126719681
#7 Wielbiciel#

Witam mam problem. Chciałem nadać paczkę przez aplikację allegro,jednak nowy paczkomat tzw. Appkomat nie posiada ekranu przez co nadałem paczkę z aplikacji inpost wpisując dane odbiorcy z aplikacji allegro lokalnie. Na allegro w zakładce sprzedane przesyłka oczekuje na nadanie mimo że została wysłana. Czy będą z tego powodu jakieś problemy?

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

LEW433
#21 Demiurg#

Jak nadałaś i wysłane to nie będzie problemów, problemy może mieć kupujący z odebraniem, napisz i pytaj czy widzi itd.

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@Client:126719681 napisz do kupującego numer nowej przesyłki.

A nie dostałeś etykiety nadawczej od allegro?

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Chciałem wysłać bez etykiety ale appkomaty nie mają monitora dlatego wysłałem przez aplikację inpost na dane które zostały podane w zamówieniu.

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @Client:126719681. W którym dokładnie Appkomacie nadałeś przesyłkę? Status przesyłki na stronie przewoźnika również wskazuje na to, że paczka została jedynie przygotowana.  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

przesyłkę nadałem w appkomacie OSZY01BAPP  

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

@Client:126719681, jeśli przesyłkę wygenerowałeś we własnym zakresie z poziomu aplikacji InPost, to niestety nie zaciągniemy statusu automatycznie do zamówienia na Allegro Lokalnie. Wystarczy, że podasz klientowi numer przesyłki, którą utworzyłeś w aplikacji, aby mógł śledzić jej status.  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Na pewno może śledzić jej status ponieważ po nadaniu przesyłka jest udostępniana z aplikacji do aplikacji. Martwię się o konsekwencje ze strony allegro ponieważ według allegro nie jest ona nadana.

oznacz moderatorów

pecela
#17 Koryfeusz#

@Client:126719681

Status przesyłki na Allegro ci się nie zmieni. W apce Inpostu po prostu utworzyłeś nową przesyłkę z nowym numerem, w standardowej cenie.

A i etykieta otrzymana od Allegro to etykieta przesyłki Allegro Paczkomaty Inpost, a w aplikacji Inpostu wygenerowana została przesyłka Inpost Paczkomaty. To dwie różne usługi.

oznacz moderatorów