anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

nazwy i miniaturki ofert

Client:113342385
#8 Zapaleniec#

Pierwsza sprawa:

Zauważyłem, że wiele sprzedawców wprowadza klientów w błąd umieszczając na miniaturce zdjęcia większej ilości towaru niż wynika to z nazwy i opisu oferty.

Np. przedmiotem oferty jest jedna wiertarko-wkrętarka akumulatorowa z jedną baterią i jedną ładowarką a na miniaturce są dwie wiertarko-wkrętarki, dwa akumulatory i jedna ładowarka.

Zgaduję, że sprzedawcy robią tak świadomie, by pokazać, że mają więcej od innych sprzedawców. Moim zdaniem to nieuczciwa konkurencja, świadome wprowadzanie klientów w błąd. Czy wolno tak robić? Czy to jest zgodne z ze standardami Allegro?

Druga sprawa:

Często ci sami sprzedawcy w nazwie swoich ofert używają słów NOWY, NAJNOWSZY a w rzeczywistości w ofercie mają produkty, które nie są nowe i najnowsze.

Np. przedmiotem oferty jest Apple Watch Series 4 a w nazwie jest użyte słowo NAJNOWSZY (obecna seria to nr 8). Moim zdaniem to również świadome wprowadzanie klientów w błąd. Czy wolno tak robić? Czy to jest zgodne z ze standardami Allegro?

oznacz moderatorów
22 ODPOWIEDZI 22

LEW433
#21 Demiurg#

Tak i wszyscy mają takie same zdjęcia, powtórzę bo Allegro wszystko po EANie dodaje do katalogu i tak wyglądają teraz oferty na Allegro.

oznacz moderatorów

Halfrunt
#20 Guru#

Oooooo to już od dłuższego czasu oferty Allegro są opasłe, przedstawione w sposób wypełniony, suty, a do paczkomatu przychodzi jakieś sztuka produktu w małym pudełku.

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg#

@Client:113342385 Oprócz patrzenia na miniaturkę i cenę, wypadało by by włączyć logiczne myślenie > kupiłem takie nożyce do trawy Parkside > i oglądając zdjęcie do głowy mi nie przyszła myśl, że dostanę 2 szt . na logikę zdjęcie jest tak zrobione, aby pokazać obydwa warianty podłączeń ostrzy

Tak więc zamiast  narzekać, pisać bzdurne posty i zgłaszać aukcje > wystarczy ten stracony czas poświęcić na pomyślenie i wszystko będzie wiadomo > myślenie nie boli

Każdy człowiek może zbłądzić, uparcie trwa w błędzie tylko głupiec > Cyceron

oznacz moderatorów