anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie da się wystawić aukcji, nie da się zakończyć aukcji, pasek postępu wisi

MAMY ROZWIĄZANIE!
tylko_ksiazki
#9 Pomysłodawca#

Jak poniżej na screenach. Nie da się zakończyć i wystawić nowej aukcji. Ta sytuacja ma miejsce od 2-3 dni, dzieje się to od czasu do czasu, ale dzisiaj jest szczyt. Najgorsze jest to, ze niektóre wiszą tak i potem pasek postępu znika dając jakby znać, ze wszystko poszło OK. Ale nie jest OK. Taka aukcja bądź nie jest zakończona, bądź nie jest wystawiona. Przepadła. I licz sobie człowieku, która to była.

Hipoteza. Allegro, jak zwykle narobiliście problemów wprowadzeniem 2 listopada ograniczeń dla sprzedających bez firmy. I teraz ci ludzie masowo musza wznawiać ręcznie te aukcje i robi się korek jak z Krakowa do Zakopanego.

@ko_alka@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

Screenshot 2022-11-05 at 20.38.53.pngScreenshot 2022-11-05 at 20.39.01.png

oznacz moderatorów
36 ODPOWIEDZI 36
FalaPlanty
#10 Popularyzator#

Witam.

Ja wystawiam oferty poprzez Droplo , potwierdzam tak jak kolega powyżej. Przypadłość ta ma charakter mocno losowy, albo bzyk i jest wystawiona albo mieli i mieli 🙂 (u mnie kręci się czarne kółeczko)

Tak sobie zauważyłem że ostatnimi czasy sporo tych awarii macie. Nie zatrudniliście jakiegoś dywersanta z sh... 🙂 

oznacz moderatorów
tylko_ksiazki
#9 Pomysłodawca#

Dodam jeszcze, że wystawianie aukcji da się uratować omijając te problemy. Otóż wystarczy wystawić aukcje z powiedzmy 10-minutowym planowaniem. Zamiast wystaw teraz, to za 10 min. I przechodzą. A w tym samym czasie aukcja wystawiana normalnie - wisi. 

Zakończyć zaś aukcji, to nie mam pojęcia w takiej sytuacji jak to uczynić.

oznacz moderatorów
mikeza
#21 Demiurg#

potwierdzam, 2 aukcje "kończą" mi się od kilku godzin 🙂

#21 Demiurg#

Potwierdzam u mnie też już kilka wisi .

oznacz moderatorów
Ahoj-GSM
#10 Popularyzator#

Dzięki za podpowiedź. 

A tak swoją drogą czy allegro nie zaczyna się sypać? Jakieś włamy na konto, a teraz problemy z wystawianiem ofert? 

oznacz moderatorów
Ahoj-GSM
#10 Popularyzator#

Czekam już kilkanaście minut na wystawienie oferty. Zazwyczaj trwa to parę sekund. Czy to tylko u mnie jakiś problem? 

oznacz moderatorów
fhjubo
#8 Zapaleniec#

Ja czekam już 2-3 dni..  Problem jest przy wystawiania jak i wznawianiu. Mam tylko informację "Trwa wznawianie oferty", lub "Trwa wystawianie oferty". Czy ktoś też ma ten problem. Szkoda mi nerwów na kontakt z allegro..

oznacz moderatorów
Ahoj-GSM
#10 Popularyzator#

Naprawdę lipa. Teraz w niedzielę, akurat mam w końcu wolny czas, aby powystawiać oferty, a będę to musiał robić z czasowym opóźnieniem. 

oznacz moderatorów
Ahoj-GSM
#10 Popularyzator#

@ko_alka@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_  Można prosić o interwencję w tej sprawie? 

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Ahoj-GSM @tylko_ksiazki @fhjubo @mikeza @kolekcjoner608 bardzo mi przykro z powodu tych problemów. Pracujemy nad ich rozwiązaniem. Dodałam Wasze zgłoszenia do zadania. Na razie poproszę Was o sprawdzenie czy oferty przy których pojawił się taki komunikat są w zakładce Mój asortyment oznaczone jako szkic? Jeśli tak, to spróbujcie proszę wystawić je z poziomu tej zakładki

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
kolekcjoner608
#21 Demiurg#

@la_nika U mnie z ostatnio wystawianych (tyle że wystawiam w licytacji z zaplanowanym terminem wystawienia) 8 pozycji nie weszło jako zaplanowane i wiszą i są również oznaczone jako szkic . Problem w tym , czy jak nawet uda się je wystawić z poziomu "szkicu" tamte po jakimś czasie nie wejdą i będą wystawione podwójnie ,a druga sprawa to czy za takie wiszące a nie wystawione aukcje zostanie pobrana opłata za wystawienie ,która występuje w mojej kategorii?

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@kolekcjoner608 nie powinno tak się stać, że oferty wystawione ze szkicu będą ponownie wystawione, gdy problem przestanie wystąpować, ale na pewno więcej informacji będę mogła przekazać jutro. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
AR_Auto_Czesci
#13 Ambasador#

Mamy ten sam problem od piątku 

Losowo wskakują aukcje - jest to dość irytujące, gdyż tylko traci się czas, tym bardziej że muszę takie aukcje jakby na nowo wklepywać 🙄

Po godzinie pojawi się tylko krzyżyk, po jego kliknięciu informacja znika, aukcji jak nie było tak nie ma i trzeba jeszcze raz klepać aukcję od nowa 

oferty.jpg

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@AR_Auto_Czesci dziękuję za zgłoszenie! Czy ta oferta jest widoczna jako szkic w tej zakładce? I możesz ją wznowić z poziomu zakładki? 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
Ahoj-GSM
#10 Popularyzator#

U mnie, jakby coś ruszyło. Właśnie przed chwilą wystawiłem normalnie nową ofertę. Ale nie wiem, czy to już pozytywna zmiana na stałe, czy element losowy. 

oznacz moderatorów
Ahoj-GSM
#10 Popularyzator#

Trzeba ze szkicu wystawiać, albo z opóźnienia 

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Ahoj-GSM okej, dziękuję Ci bardzo za informację! Cieszę się, że możesz już wystawić oferty, a pewnie szczegóły tych problemów poznamy jutro i wtedy przekażę Wam więcej informacji na ten temat. Przepraszam za te trudności!

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

Trwa wystawianie oferty i tak od godziny 😞 czy Wam też tak mieli ???

Prowizja rośnie, dopłaty rosną człowiek chce wystawić więcej ofert co by allegro więcej zarobiła a tu kicha 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

@kostas11 czasem tak mięli , czase tylko mignie , odśwież stronę . 

oznacz moderatorów