Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
Nie jesteśmy w stanie wysłać zamówienia z Allegro Paczkomaty Inpost.
Pojawia się komunikat:
Nie można nadać paczki dla wybranego zamówienia
Nie można odczytać zamówienia - brak uprawnień.
Numer zamówienia: dfcbab80-5da4-11ed-b454-ad149f6f0113
Co może być przyczyną?
Pozdrawiam
@ko_alka@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Mam nadzieję, że allegro wyśle przeprosiny do wszystkich naszych klientów i poinformuję o takim masowym problemie
Jak sam nie wyślesz to myślę, że żaden klient informacji do Allegro nie dostanie 🙂
bez zmian od dobrych kilkudziesięciu minut.....
Też o tym pomyślałam, by taka systemowa informacja gdzieś sie pojawiła.
Nie liczyłbym na to.
Znowu poniedziałek i znowu błąd, to już się będzie robiło zasadą?
Witam czy dzisiaj jest jakiś odgórny problem z nadaniem paczki do DPD. Pojawia się problem jak poniżej
1) Dziadostwo allegrowe wychodzi po raz kolejny w tym roku. Wymagacie od kontrahentów przestrzegania niestworzonych zasad ale jak wy coś zawalicie to "spokojnie, nic się nie stało" Żeby chodzić informację wysłać, że "jest problem, zaraz naprawimy, przepraszamy"... ale nie, niech się sklep martwi, ważne, żeby płacił 12.000zł miesięcznie prowizji.
2) Jeżeli ktoś ma dużo przesyłek, ale któraś jest bardzo pilna to "można" ją nadać pojedynczo. Będzie to trudne, ale ja od 20 minut już dwie nadałem pojedynczo. Przez Nadaj Wiele nie ma szans. Dla pozostałych przesyłek klient otrzymał informację, że jest błąd z winy allegro i jak ma problem to niech sobie pisze do allegro.
3) A tylko spróbujcie uznać te nienadane przesyłki jako "nienadane w zadeklarowanym terminie" !!!
Od rana nie udało mi się nadać żadnej paczki DPD.
"Nie można nadać paczki dla wybranego zamówienia Nie można odczytać zamówienia - brak uprawnień."
Jak już uda się przejść do podsumowania to i tak pojawia się błąd i wyskakuje kilka przesyłek bez etykiety.
Ja dzisiaj od wczesnych godzin porannych również mam problem j/w, ostatecznie udało się wygenerować etykiety, ale łącznie po kilku godzinach. Niestety nadal nie mam możliwości zamówienia podjazdu kuriera DPD, co oczywiście rzutuje na mojej ocenie jako sprzedawcy w oczach Klientów.
Nie można odczytać zamówienia - brak uprawnień.
Jest zmiana, teraz udało się zapisać paczki, ale po kliknięciu zamów przesyłki jest komunikat: "Nie udało się zamówić jednej lub więcej paczek. Aby dokończyć nadawanie, popraw błędy, które są wskazane w górnej części formularza nadawania lub usuń problematyczną paczkę."
W komunikacie jest informacja, że mam wskazane błędy do poprawienia. Nie wiem, czy to ja nie widzę owego wskazania, czy to pokłosie dzisiejszej awarii? Skąd mam wiedzieć która paczka jest problematyczna? Wysyłam paczkomaty InPost i DPD za granicę. Proszę o podpowiedź @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
niestety nadal nie działa...
Mam ten sam komunikat
Mam taki sam problem, parę etykiet udało mi się wydrukować, ale nie mam jak zamówić podjazdu kuriera.@ko_alka@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_
niestety u mnie nawet etykiety nie da się wydrukować ;/
Ostrożnie, bo mi się tez udało tyle tylko, że etykiety okazały się nieaktywne... mjusiałam ratować sytuację pod paczkomatem i dzownić do klienta
Też miałam taki komunikat ale jak weszłam w zamówione przesyłki w zakładce sprzedaż to tam paczki były utworzone - warto sprawdzić.
witam u mnie też są nr przesyłek ale nie ma jak wydrukowac etykiety.....
ja miałam to samo i niby sie w końcu udalo tyle tylko, że w menagerze na inpost pojawiła się paczka, ale jak zaniosłam do paczkomatu to oczywiście nie można było wysłać. wyskoczył w paczkomacie błąd. to jest jakiś żart.