anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie mogę oddać paczki Allegro One kurier jutro w Kolporterze

MAMY ROZWIĄZANIE!
ReefShop_pl
#8 Zapaleniec#

dzien dobry, jakw  temacie - mam do nadanie paczkę allegro One kurier "jutro" (nie wysyłam Lokalnie) a w punktach Kolportera nie mogę jej nadać - mówią, ze nie obsługują tych przesyłek. A w info widzę, że Kolporter powinien je odbierać. Wiec jak to jest

oznacz moderatorów
14 ODPOWIEDZI 14
MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @ReefShop_pl. Proszę, podaj numer tej przesyłki oraz dokładny adres punktu, w którym próbujesz ją nadać.  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
ReefShop_pl
#8 Zapaleniec#

Hej - to są punkty Kolportera w miejscowości Bolszewo (woj. pomorskie)  - byłam w obu. Nr paczki np. A0018VDMN5 , ale póbowałam kilkakrotnie nadawać i za kazdym razem usłyszałam,ze tego rodzaju przesyłek nie przyjmują. pozdrawiam 

oznacz moderatorów
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@ReefShop_pl Paczka, której numer podałaś, została nadana i dostarczona na początku listopada. Proszę Cię o podanie numerów przesyłek, z którymi teraz jest problem.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
ReefShop_pl
#8 Zapaleniec#

nie mogę Ci ich podać, ponieważ już nie próbuję ich nadać przez kolportera, ponieważ przy próbie ich skanowania jest odmowa (jakichkolwiek, to nie problem z pojedynczą paczką tylko ze wszystkimi) obsługa kolportera twierdzi,ze nie obsługuje tych etykiet ( ta , którą podałam również próbowałam tak nadać )- dlatego nadaję je tylko przez automat, co jest uciążliwe. Widzę na stronie Allegro, ze piszecie,  iz Kolporter je przyjmuje co w moim przypadku nie jest prawdą - żadna paczka z etykietą Allegro One kurier nie zostaje przyjęta w Kolporterze - w każdym razie w moim przypadku. 

oznacz moderatorów
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@ReefShop_pl W Bolszewie są trzy Allegro One Punkty, w którym nadanie metodą "Allegro One Kurier dostawa jutro" powinno być możliwe. Jeżeli problem się powtórzy, będziemy mogli zweryfikować co jest jego przyczyną.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
ReefShop_pl
#8 Zapaleniec#

ale ten problem jest stały:-) po prostu w kazdym z tych punktów, gdy przychodzę z paczką oni jej nie mogą zeskanowac i mówią, ze tej formy dostawy nie obsługują - proszę im wysłać przykładową etykietę i zapytać u źródła. 

oznacz moderatorów
ReefShop_pl
#8 Zapaleniec#

dzień dobry, dziś próbowałam wysłać paczę One kurier - nr paczki A001DFPNL2 w punkcie Kolportera (Bolszewo)- paczka nie została przez nich przyjęta, poniewaz Kolporter  odbiera tylko paczki , które obsługuje UPS . Czy w związku z tym potwiierdacie,ze tego typu paczkę można nadać tylko przez paczkomat  allegro? Czy jest jednak inna opcja? pozdrawiam Irmin a

oznacz moderatorów
serwis-texas
#21 Demiurg#

@ReefShop_pl 

Dobra. Konkrety bo tu nawijka trwa 11 dni i nic z niej nie wynika 🙂

Jaki kod pocztowy jest nadawcy. Firma niby Reda, w strefie One Kuriera.

Ty wspominasz o miejscowości Bolszewo 84-239, kod poza strefą.

https://allegro.pl/kampania/one/kurier#w-jaki-sposob-moge-nadac-przesylke-

a tam jak byk

przesyłki z dostawą następnego dnia - zamów podjazd kuriera albo nadaj paczkę w Allegro One Box lub Allegro One Punkt, który jest w zasięgu działania Allegro One Kurier

Jeżeli trafiłem z kodem nadawczym to nie nadasz ich w One Punkt. Easy

oznacz moderatorów
ReefShop_pl
#8 Zapaleniec#

ok, kumam to juz cos konkretnego - ale jw. pisali - nadam w punkcie Kolportera - jednak nie. Tak - mam firmę Redzie ale to znaczy , ze poza Redą nie nadam tej przesyłki ? Trochę nie kumam ... muszę wzywać kuriera na kolejny dzień?

przesyłki z dostawą następnego dnia - zamów podjazd kuriera albo nadaj paczkę w Allegro One Box lub Allegro One Punkt, 

One punkt - czyli gdzie?

oznacz moderatorów
serwis-texas
#21 Demiurg#

@ReefShop_pl 

Jakie masz dane nadawcy do WzA?

https://salescenter.allegro.com/orders/settings

zakładka

Książka adresowa Wysyłam z Allegro?

Jestem przekonany że generujesz etykiety jako nadawca Reda czyli 84-240 REDA

Jeszcze raz zacytuje

Allegro One Punkt, który jest w zasięgu działania Allegro One Kurier

Miejscowość Bolszewo nie jest w zasięgu!!!!!!

Podaj mi numer, adres i przede wszystkim kod pocztowy Automatu (one Box) do którego jesteś w stanie włożyć przesyłkę One Kurier. Zapewne znajduje się już na terenie Redy.

Tu sprawdzisz dostępność usługi po kodzie pocztowym

https://allegro.pl/kampania/one/kurier

oznacz moderatorów
ReefShop_pl
#8 Zapaleniec#

tak, masz rację-mam kod nadawczy Reda i tam mogę wrzucic do automatu.Co do tego nie mam wątpliwości. Ale moje pytanie brzmi: czy aby nadać paczkę to muszę albo: - wezwać kuiera? albo nadać w Redzie w automacie? 

Pytam, ponieważ inne firmy przecież umozliwiają nadanie paczki w dowolym punkcie..

oznacz moderatorów
serwis-texas
#21 Demiurg#

@ReefShop_pl 

Jedziemy dalej. Usługa One Kurier (cało to Delivery) jest i tu lecą takie nie ładne słowa!!

Inne firmy pozwalają nadawać w One Punktach, np dla One Boxa będzie to UPS i DPD.

Nie nadasz tam One Kuriera bo ich kurier, człowiek taki zwykły w sensie, tam nigdy nie przyjedzie. W związku z tym ten Kolporter nie może przyjąć Twojej paczki.

Kuriera zamówisz ale nie na adres Bolszewo, tylko Reda. Masz dwa wybory:

- wozisz te One kuriery do One Box

- zmieniasz dane nadawcze w WzA, piszesz ticket do Allegro żeby usunęli Ci z Delivery One Kuriera. Zostajesz wtedy tylko z One Box i Orlenem w ramach delivery. Taka zmiana trwa nawet powyżej 2 tygodni.

oznacz moderatorów
ReefShop_pl
#8 Zapaleniec#

ok, wszystko kumam:-) wielkie dzięki 🙂 nie ma to jak ktoś wyłoży "kawę na ławę" 🙂 pozdrawiam serdecznie 

oznacz moderatorów
serwis-texas
#21 Demiurg#

@ReefShop_pl 

Polecam się na przyszłość.

oznacz moderatorów