anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie odebrane zamówienie z licytacji

WASZKAGAMESTV
#7 Wielbiciel#

Cześć to moja druga licytacja na allegro pierwsza przeszła bez problemu, niestety druga już nie. Mam pytanie Czy jeśli kupujący nie odebrał zamówionego przedmiotu z paczkomatu i paczka wraca do mnie co mam w tej sytuacji zrobic. Jestem prywatnym sprzedawcą nie firmą czy mam zwrocic mu koszt opłaty za zamówienie bez koszu przesyłki który poniosłem? Czy mam obowiązek zwrocić całość? 

Jeszcze jedno pytanie co z opłata transakcyjna kiedy najlepiej ubiegać się o zwrot prowizji?

Dzięki z góry za pomoc !

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@WASZKAGAMESTV Cześć. Najlepiej od razu skontaktuj się z kupującym i dopytaj o tę sprawę. Jeśli jesteś sprzedającym prywatnym, to nie musisz przyjmować zwrotu, a towar teraz należy właśnie do klienta. Klient może opłacić koszty ponownej wysyłki, żebyś mógł nadać paczkę. 

oznacz moderatorów

WASZKAGAMESTV
#7 Wielbiciel#

Napisałem do niego czekam na odpowiedź zamieszczę ja tutaj 

oznacz moderatorów

WASZKAGAMESTV
#7 Wielbiciel#

Kupujący nie odpisuje na czacie 😕

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@WASZKAGAMESTV Nie wiadomo dlaczego nie odebrał, zapłacił wysłałeś to towar należy do niego, wraca czy już wróciła? są 2szkoly, możesz jej nie odbierać ale wówczas nie wiadomo jak to się skończy- ale możesz nie odbierać, możesz odebrać i próbować wszystko wyjaśnić z kupującym.

oznacz moderatorów

WASZKAGAMESTV
#7 Wielbiciel#

Dziś otrzymałem email z inpostu 

Odbiorca Białystok nie odebrał swojej paczki paczka wraca do ciebie nadaliśmy jej nowy numer. 

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

Tak naprawdę to nie musisz nawet odbierać przesyłki zwrotnej. Towar jest własnością kupującego i będzie mógł go sobie odebrać z magazynu firmy przewozowej. 
Możesz też oczywiście paczkę odebrać i próbować się później porozumieć z kupującym. 

oznacz moderatorów

WASZKAGAMESTV
#7 Wielbiciel#

Dzis odebrałem przesyłkę 😕

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

Napisz kupującemu że czekasz na podesłanie opłaconej etykiety do wysyłki i czekaj. 

oznacz moderatorów