Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
Nie przyjąłem zwrotu zakupionego na Firmę, spółkę z.o.o w rewanżu otrzymałem negatywny komentarz.
Co mogę zrobić aby zemsta kupującego nie obniżała mojej 100% oceny ??
@Luxma nie , nie trzeba , ale należy się liczyć z subiektywnym odczuciem klienta i konsekwencjami .
@mdrogeria subiektywnie uważam, że się mylisz i nie masz racji
@Luxma kilka faktów do napisania kupującemu czy allegro:
- Regulamin oferty był podany przed zakupem
- Kupującego nie można traktować jak **piiip**y (konsument nie musi znać przepisów, ale firmy wprost przeciwnie)
- Sprzedawca ma obowiązek zakładać, że Kupujący będzie działał zgodnie z przepisami
- Zawarta umowa to rzecz święta
- Taki komentarz można uznać jako czyn nieuczciwej konkurencji
- Taki komentarz można uznać jako działanie z premedytacją szkodzące sprzedawcy
Regulamin allegro wymaga by komentarze były zgodne z prawdą, z przepisami i tzw zasadami dobrego współżycia
@Luxma sprawdź co to za firma, jaki ma kapitał zakładowy, kto jest w zarządzie
- jeżeli firma jest większa to możesz spokojnie wysłać pismo do zarządu, wzywające do zaniechania działań i wskazać winnego - poważna spółka odpowiednio potraktuje autora wpisu
Pisz także do allegro - regulamin serwisu zakazuje takich działań i ewentualnie idź do adwokata
Dziękuje RED #20 Guru# doceniam twoje zaangażowanie i pomoc jestem Ci Wdzięczny.
@Luxma To jest firma, której nie należy się prawo zwrotu. On naruszył Twoja dobra osobiste i podważył Twoją wiarygodność - publicznie zarzucając ci coś, do czego on nie ma prawa. Wyślij mu wezwanie przedsądowe, 3 dni na usunięcie komentarza i oceny lub wezwanie do zapłaty 25 tys. Ciekawe czy nadal będzie mu wesoło.
@Luxma nie rób tego , ,, posłuchaj tego co ma obrośniętego ,, ... chcesz to przełożę Ci to stare powiedzenie na współczesny język .
@mdrogeria Dlaczego nie? Odpowiednie wezwanie przedsadowe wraz z artykułami, na które się powołujesz... Skoro spółka zoo myśli że ma prawo zwrotu i będzie tym szantażować innych, to nie zrobią w gacie po otrzymaniu żądania na piśmie popartego przepisami? Za mniejsze **piiip**oły sądy wystawiały rachunek na 10-20 tys.
@drekenzes bo takie jest moje zdanie poparte dłuuuuugoletnim doświadczeniem ,autor wątku jest młodym sprzedawcą , ale jest przedsiębiorcą , co zrobi ...to już jego decyzja , a to co piszesz Ty , @RED , @sl-aw-ek , czy ja może pomoże mu wejść na właściwą ścieżkę i osiągnąć sukces ... po to całe Gadane .
@mdrogeria Są dwa rodzaje sukcesu. Rozwój firmy albo zamknięcie firmy, zanim wdepnie się w totalne bagno (tutaj naprawdę trzeba mieć sporo odwagi, bo wiadomo jaka będzie reakcja otoczenia). Ja rozumiem co chcesz przekazać, ale... no właśnie to "ale". Mi to "ale" zaczyna zbytnio doskwierać.
@drekenzes tak ,ścieżki są 2
można szukać otwartych drzwi pośród wielu zamkniętych lub sporadycznie trafiać na zamknięte .