Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Sprzedałem przedmiot, przyszedł mi e-mail od allegro, że klient dokonał wpłaty i mogę wysłać przedmiot. Wysłałem przedmiot lecz moje środki na PayU i Przelewy24 wynoszą 0 zł. Nie miałem ustawionych Przelewów24 podczas sprzedaży, ustawiłem je po transakcji, moje konto jest weryfikowane już 4 dzień, status "W trakcie weryfikacji" środki 0.00zł, Czekamy na Twój przelew (1,01 zł). Przelewy zrobiłem już 2 i za jeden dostałem zwrot na konto. Co mam w takiej sytuacji zrobić?
Po pierwsze środki po wpłacie muszą być tu, wcześniej nie wysyłasz: https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/srodki-i-historia-operacji#!/
aktywacja Przelewy24 trwa 5 dni, tam jest więcej rzeczy potrzebnych żeby się udało, nie było że masz przesłać zdjęcia dowodu? jeżeli długo trwa to zapytaj: https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=1588cdd0-0680-4a7f-a68c-8e1864769ebb
Pierwszy link przenosi do menu pomocy, odnośnie weryfikacji dowodu było, że jeżeli jestem osobą fizyczną mogę tylko wypełnić formularz więc tak też zrobiłem.
Więc dopytaj na czacie.
Pisanie z botem nie jest najlepszą rzeczą. Napisał, żebym sprawdził status płatności, w statusie jest, że jest ROZPOCZĘTA. Odpisał, że w takim przypadku pieniądze są między bankami albo kupujący nie wysłał. Tylko pytanie, jeżeli nie wysłał tych pieniędzy to czemu dostałem mail, że wpłynęły środki od kupującego i mogę wysyłać przedmiot
Jak piszesz z botem, to mu nie odpowiadaj. Napisz tylko poproszę o doradcę, a ten bot przekaże ta informacją i będziesz mógł pisać nie z botem tylko z pracownikiem allegro.
No to właśnie się dowiedziałem, że straciłem 800zł bo zgodnie z mailem, który dostałem wysłałem przedmiot bo "Wpłynęły środki od kupującego i mogę dostarczyć zamówienie". Mogę coś w takiej sytuacji zrobić czy jedyną pomoc jaka mogę dostać to korekta PROWIZJI, żebym nie musiał dodatkowo do tego płacić 64zł za sprzedaż przedmiotu, za który nikt nie zapłacił??
@mateusz41219 Mail mailem sprawdzaj kasę na koncie.😁
Nie miałem zrobionych tych Przelewów24 więc wyszedłem z założenia, że te pieniądze ma teraz allegro. Pierwszy raz sprzedaje tutaj chyba cokolwiek więc się za bardzo nie znam.
@mateusz41219 Kontaktowałeś się z nami na czacie i dostałeś od naszego pracownika potwierdzenie, że ta wiadomość jest fałszywa wraz z informacją, abyś nie realizował tego zamówienia. Dostałeś również informację, że skontaktujemy się z Tobą w sprawie zwrotu prowizji, więc czy masz do nas jeszcze jakieś pytania?
Kontakt na czacie był dziś równolegle z tym postem na forum. Nie mam więcej pytań
@mateusz41219 Czy masz aktywowane czy nie to jak kupujący zapłaci przez AF to środki zawsze muszą być tu: https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/srodki-i-historia-operacji#!/
@mateusz41219 Czy możesz przesłać tutaj zdjęcie lub zrzut tej wiadomości o wpłacie, którą otrzymałeś?
To nie jest mail od allegro. Zawsze profilaktycznie sprawdzaj najpierw w AF czy są pieniądze. Kilka lat temu też mnie próbowali tak zrobić i nawyk sprawdzania mnie uratował.... Teraz to tylko policja.
No to pechowo, policja nic nie da, nie ma żadnych danych konkretnych.
Jak to się mówi - "móka jak siemasz Wiktor" 😕
Allegro powinno na stronie głównej wyświetlać komunikat i zresztą wszędzie na portalu, że tylko wpłata widniejąca w allegro finanse zobowiązuje do wysyłki towaru tak aby allegrowicze którzy nie sprzedają często nie dali nabijać się w butelkę.
Niestety nie jesteś pierwszym którego oszukano w ostatnim czasie.
A jest jakaś opcja, żeby uzyskać od allegro jakieś dane o tym gościu bo domyślam się ze skoro robił zakup na „kup teraz” to jakieś konto bankowe mial podłączone a u mnie się wyświetla jedynie ze ma z alior banku
@mateusz41219 Dane i informacje, które posiadamy, możemy przekazać tylko na wniosek odpowiednich organów ścigania, więc jeśli złożysz zawiadomienie na policji w tej sprawie, funkcjonariusze na pewno się z nami skontaktują.