Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
mam klienta, który 26.02 zakupił u mnie buty, paczka została wysłana tego samego dnia i z jakiegoś powodu przewoźnik miał 1 dzień opóźnienia w dostawie. Od 28.02 paczka była gotowa do odbiory w punkcie wybranym przez kupującego. 12.03 dostaje zgłoszenie zwrotu produktu z powodem, że nie dotarł na czas. Ok, napisałam do kupującego z wyjaśnieniami i informacją, że paczka od 28.02 czeka w wybranym punkcie i że zwrócimy wpłatę w momencie, gdy produkt do nas wróci. Nastała cisza ze strony kupującego na kolejne prawie 2 tygodnie. Wczoraj dostaje wiadomość, że to miejsce jest nieczynne i zamknięte na stałe (zaznaczam, że klient sam wybiera przewoźnika i punkt odbioru z listy wielu metod jakie oferujemy), zarzuca mi jeszcze nie uczciwość. Sprawdzałam w necie i pod wybranym adresem istnieją czynne miejsca, gdzie prawdopodobnie może znajdować się paczka. Z jakiegoś powody mimo, że paczka jest nieodebrana nie wróciła do nadawcy.
W takiej sytuacji myślę, że mogę odmówić zwrotu wpłaty z powodu nieodesłanie towaru w ciągu 14 dni od zgłoszenia zwrotu. Obawiam się, że to ściema. Zwrócę pieniądze, kupujący odbierze paczkę i będzie miał darmowe buty.
Proszę o radę 🙂
@edziiiaaa możesz się wstrzymać do otrzymania paczki, w tym przypadku jak paczka jest dalej w punkcie może być tak jak piszesz że ją odbierze po otrzymaniu kasy, druga sprawa że dziwne że paczka leży tam tyle czasu, już powinna wrócić do Ciebie jako przeterminowana !
@edziiiaaa trochę dziwne , system UPS-u krzyczy od rana jak paczka jest w punkcie do odbioru dłużej niż 7 dni, kurier też się o taką upomina , składaj reklamację do przewoźnika
@edziiiaaa nie możesz odmówić zwrotu środków , ale nie zwracaj dopóki przewoźnik nie podejmie decyzji o zwrocie , a najlepiej aż wróci do Ciebie , na razie paczka znajduje się w punkcie czyli w posiadaniu klienta .
Leży w punkcie jakieś 3 tygodnie i nic się z nią nie dzieje. Ok, poczekam dalej i spróbuje skontaktować się z przewoźnikiem. Dziękuję 🙂
@edziiiaaa raczej nie czekaj , staraj się wyprzedzić fakty , klient otworzy Ci dyskusję będziesz musiał robić wszystko na wyrypy , a nikomu oprócz Ciebie spieszyło się nie będzie , napisz interwencję do przewoźnika ...https://www.ups.com/pl/pl/support/contact-us
O dziwo cała rozmowa toczy się w prywatnej wiadomości. Już zgłosiłam interwencję u przewoźnika i na allegro. Z tego co UPS sprawdzało na szybko, to problem jest z tym konkretnym punktem. Paczka czeka 7 dnia aż wyruszy w drogę powrotną do nadawcy, ale w tym przypadku kurier nie mógł odebrać paczki, bo odbijał się od zamkniętych drzwi.
@edziiiaaa zachowaj odpowiedź UPS-u i allegro na wypadek gdyby rozmowa z ,,prywatnej wiadomości ,, przekształciła się w dyskusję ,