Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
Przesyłka InPost. Kupujący nie mając ustawowego prawa do zwrotu, bez uzgodnienia odsyła towar, którego nie odbieram. Wiem, ze koszt odesłania jest w cenie. Ale co będzie dalej działo się z paczką i kogo ewentualnie będzie to obciążać ?
Jesteś prywatnym sprzedającym?
To jak nie ma zwrotu?
normalnie. Kupujacy tez przedsiebiorca i zawodowy charakter zakupu. Ale to nie ma nic do mojego pytania. Chodzi o to, ze InPost czy tez Allegro nie zwróci kupujacemu tej paczki za darmo
Może poleżeć u nich, albo wrócić do nadawcy. 🤔Ne wiem czy nie ma znaczenia ale skoro nie dotyczy pytanie tego... Dużo zależy od tego czy odstąpił od umowy zakupu.
Prawo do zwrotu lub jego brak nie jest tu istotne i jest dla mnie oczywiste. Chodzi mi o dodatkowe koszty, bo usługa przewozowa wyszła ode mnie i nie wiem czy nie bedzie sie ciągnęła za mna w nieskończoność. Jeśli ma mnie obciążyć, to wole odebrać paczkę i niech kupujący ja sobie ode mnie odbiera. Przy takim podejściu do kontrahenta nie jestem mu nic winien.
Kurczę, znów poszło na ogół
Prawo do zwrotu lub jego brak nie jest tu istotne i jest dla mnie oczywiste. Chodzi mi o dodatkowe koszty, bo usługa przewozowa wyszła ode mnie i nie wiem czy nie bedzie sie ciągnęła za mna w nieskończoność. Jeśli ma mnie obciążyć, to wole odebrać paczkę i niech kupujący ja sobie ode mnie odbiera. Przy takim podejściu do kontrahenta nie jestem mu nic winien.
odstąpił
Będzie się ciągnęła i jak Ci nie ubędzie to odbierz i pozbądź się takiego kupującego, mogą z tego być tylko kłopoty. Możesz oczywiście się szarpać z nim, ale czy warto?
Akurat ubędzie. Na szczęście jestem w takiej sytuacji, ze nic na siłę i wbrew sobie, Szarpanie tu nie będzie, bo nie ma pola do popisu. Jedynie komentarz negatywny
Normalnie. Kupujący tez przedsiębiorca i zawodowy charakter zakupu. Ale to nie ma nic do mojego pytania. Chodzi o to, że InPost czy tez Allegro nie zwróci kupującemu tej paczki za darmo. Kogo to obciąży ?